Robert Whittaker ser sig besegra Dricus Du Plessis i returmatch

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-02-05 15:30

Den forne mellanviktsmästaren i UFC Robert Whittaker har ögonen på ett returmöte med Dricus Du Plessis. Du Plessis är i dagsläget den regerande mästaren över divisionen. De två har mötts vid ett tillfälle tidigare i en kamp som Du Plessis vann. Whittaker tror dock att han har vad som krävs för att besegra sydafrikanen i oktogonen.

Whittaker såg Du Plessis vinst som ’1 på 10’

Under UFC 290 i juli månad förra året ägde en mycket spännande kamp i mellanviktsdivisionen rum. Inför strålkastarljuset i T-Mobile Arena, Las Vegas, trädde två av viktklassens topprankade fighters in i oktogonen för att göra upp om nästa titelutmaning.

Den ena var en veteran i mellanviktssammanhang för UFC i Australiens Robert ”The Reaper” Whittaker (24-7). Den andra var sydafrikanen Dricus ”Stillknocks” Du Plessis (21-2) som kom in i mötet som obesegrad i sin UFC-karriär. Det var även Du Plessis som skulle komma att vinna kampen via TKO cirka halvvägs in i den andra ronden.

Ett halvår senare lyckades Du Plessis med det som Whittaker försökt sig på ända sedan han förlorade titeln, dvs. vinna bältet. Det har var enligt ”The Reaper” välförtjänt samt öppnar upp för en mycket intressant möjlighet för 33-åringen. Whittaker anser sig nämligen vara fullt kapabel till att besegra Du Plessis och ser sig vinna en returmatch. I det rådande läget skulle det även betyda en titelkamp för honom.

Matchade inte Du Plessis intensitet och hunger

I en intervju nyligen beskriver Robert Whittaker vilken typ av motståndare Dricus Du Plessis är. Han förklarar att den sydafrikanske mästaren har en stor hunger att vinna sina kamper, vilken kombineras med en utomordentlig fysisk styrka. Whittaker säger sig inte ha matchat Du Plessis i den hungern, vilket resulterade i att han förlorade deras möte i juli månad förra året.

Dricus is a hungry guy, man. You saw in his last fight, and I think I underestimated that hunger. I still believe I beat him nine times out of 10. I still believe I’m a better fighter than he is, that I have a better skill set than he does. But mate: big strong guy that’s hungry and willing to leave it all there? You need to match that. I feel like I didn’t do that in that last fight.

Det här är dock något som skulle korrigeras vid en potentiell returmatch med Du Plessis. Det är även en förlust han gärna skulle vilja revanschera sig från. Whittaker säger att han ser sig slå Du Plessis ”9 gånger av 10”. När de två väl åter en gång står i oktogonen mitt emot varandra, kommer det vara en av de nio gångerna för honom, avslutar ”The Reaper”.

He’s definitely on a list that I want to run it back with. I just didn’t turn up last time. Like I said, nine times out of 10 I beat him, and I think next time we cross paths, it’s going to be one of those nine times.

Whittakers nästa motståndare är Paulo ”Borrachinha” Costa (14-2), som han möter under UFC 298 i mitten av denna månaden.