Speltips: Bra spelvärde på Darren Elkins mot Ricardo Lamas – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-13 00:00

UFC Fight Night 140 går av stapeln på lördag och för första gången i Buenos Aries i Argentina. Galan är inte lika stjärnspäckad som de senaste tidens galor men för den inbitne supportern finns ändock ett par riktigt sköna matcher.

Fjäderviktsmötet mellan Ricardo Lamas och Darren Elkins är en sådan. En match mellan två meriterade veteraner om vem som ska få fortsätta vara ett toppnamn i divisionen. Lamas, som hunnit fylla 36 år, var länge en stabil pjäs bland fjäderviktsklassens topp-fem men har idag två raka förluster i bagaget. Han förlorade senast oerhört snöpligt mot Mirsad Bektic och har därmed inte vunnit en match sedan sommaren 2017. Hans nuvarande record ligger på 18 segrar och 7 förluster.

Elkins har fightats i UFC i snart nio år och har 19 matcher för UFC på meritlistan. Innan senaste förlusten mot talangfulle Alexander Volkanovski i somras så radade han upp hela sex segrar. En imponerande siffra i en så tuff viktklass som fjädervikten är. Hans totala record är 24 segrar och 6 förluster.

Matchen står mellan två väldigt dominanta brottare. Båda gillar att ligga på topp och kontrollera matchen. När det kommer till det stående måste Lamas anses ha fördel. Visst har Elkins en helt respektabel nivå av boxning men Lamas har ett mer komplett stående game. Konditionsmässigt är dock Elkins oerhört svårslagen och även när det kommer till förmågan att ta stryk. Elkins driver alltid på framåt och ger aldrig upp.

Bra spelvärde på Elkins

Detta är en väldigt svårtippad match. Sett utifrån båda herrarnas egenskaper och bakgrund så måste Lamas ses som favorit – men då Lamas haft en tydlig nedgång formmässigt så är chanserna för att 34-årige Elkins tar hem det ganska stora.

Ett spel på Elkins är därför ganska värt – framför allt då samtliga spelbolagen tror starkt på motståndaren Lamas.

Unibet erbjuder 1.40 för Lamas medan Elkins ger 2.80 gånger pengarna.

Mobilebet erbjuder 1.40 för Lamas medan Elkins ger 2.85 gånger pengarna.

Betfair erbjuder 1.36 för Lamas medan Elkins ger 3.00 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips