Stephen Thompson är inte intresserad av att möta Khamzat Chimaev

Author: MMABetz

Published: 2020-10-08 10:35
FÅ 100KR EXTRA ATT SPELA FÖR

Stephen Thompson, 37, förklarade nyligen varför han inte är intresserad av att gå en match mot nykomlingen Khamzat Chimaev. Han säger bland annat att han tycker att det är fel att Chimaev ska få slippa arbeta sig upp, mot svårare motståndare, utan få möta högt rankade motståndare direkt.

Wonderboy inte intresserad Khamzat Chimaev

Det har gått rykten om att Stephen Thompson skulle kunna bli Khamzat Chimaevs nästa motståndare. Chimaev har snabbt blivit den unga fightern som hela MMA-världen talar om. Han gjorde sin UFC-debut i juli på Fight Island och hittills har han bland annat vunnit matcher mot Gerald Meerschaert, Rhys McKee och John Phillips. UFC: president Dana White har sagt att han anser att Chimaev är en speciell MMA-utövare.

Efter matchen mot Meerschaert kopplades Chimaev till en welterviktsmatch mot Demian Maia. Maia ska dock ha sagt att han hellre ville möta en annan veteran, eftersom det skulle kunna bli hans sista match. Senare dök det upp ett reportage där det stod att Thompson skulle kunna bli Chimaevs eller Leon Edwards nästa motståndare. I ett av de senaste avsnitten av Thompsons podcast sa Thompson att han inte är intresserad av att gå en match mot Chimaev. Han förklarade även varför.

Chimaev är inte rankad

Ett av skälen han framförde i sin podd är att han är rankad som femma i welterviktsdivisionen och Chimaev helt saknar rankning.

No, I’m not fighting him, man. I mean, it just doesn’t make sense for me at this point. I’m ranked No. 5 to fight a guy who is unranked? You know what I mean.

Behöver jobba sig upp

Han säger även att han tycker att det är orättvist att Chimaev skulle få avancera på ett sätt som ingen annan fått tidigare. Själv har han slagits mot massor av motståndare för att komma dit han är idag, och detsamma gäller andra fighters.

I fought a lot of guys to get to where I’m at. And a lot of other fighters fought a lot of guys to get where they’re at so I don’t see why it’s okay for him to jump past everybody.

En motståndare med lägre rankning

Precis som Thompson säger så rankas han som femma och Chimaev har ingen rankning alls. Chimaevs prestation i UFC har hittills varit enastående, men det verkar som om MMA-utövarna på topp 10-listan vill att Chimaev ska besegra fler fighters med lägre rankning först. Det skulle innebära att han gör sig förtjänt av sina steg uppåt på karriärsstegen.

Thompson har nyligen vunnit mot Vincent Luque via domslut. För honom skulle det vara bättre att gå en match mot någon med en liknande rankning, till exempel Leon Edwards, som ligger på tredje plats i rankningen.

Istället för att möta högt rankade motståndare som Thompson, som inte är intresserade, borde Chimaev istället rikta in sig på någon som Neil Magny som rankas som nummer tio. Nyligen utmanade Magny Chimaev men det har man i princip bara ignorerat, för att satsa på större namn. Vi tror dock att Magny vs. Chimaev skulle kunna bli en spännande match.

Håller du med Thompson om att han inte borde gå en match mot Chimaev?

FLER NYHETER

Youtube-stjärnan Jake Paul vill möta Conor MGregor

I helgen knockade Youtube-stjärnan Jake Paul NBA-proffset Nate Robinson, och Paul har redan börjat leta...

LÄS MER

Jack Hermansson underdog mot Marvin Vettori

Nu har oddsen släppts för matchen mellan Jack Hermansson och Marvin Vettori kommit ut. Deras...

LÄS MER

UFC Vegas 15: Resultat – Anthony Smith submittar Devin Clark

Inatt anordnades UFC Vegas 15 rum i UFC:s högkvarter APEX. Där vi i huvudmatch fick...

LÄS MER

UFC Vegas 15: Matchkort och Sändningstider

Inatt går UFC Vegas 15 av stapeln i UFC Apex i Las Vegas, Nevada där...

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

Huvudkortet bestämt för Khamzat Chimaev vs Leon Edwards

Nu är det mindre än en månad kvar till att Khamzat Chimaev fightas mot Leon...

LÄS MER

Khamzat Chimaev klar för huvudmatch – möter världstrean i december

I torsdags tog UFC bort Leon Edwards från sin rankning. Då blev Edwards irriterad och...

LÄS MER

Khamzat Chimaev kan komma att möta Neil Magny

Khamzat Chimaev saknar fortfarande motståndare till sin nästa match. Neil Magny säger sig emellertid vara...

LÄS MER

Khamzat Chimaev går huvudmatch mot en rankad motståndare härnäsy

Nu bekräftar UFC:s president Dana White att Khamzat Chimaev kommer att få möta en rankad...

LÄS MER