Stephen Thompson är inte intresserad av att möta Khamzat Chimaev

Författare: MMABetz

Publicerad: 2020-10-08 10:35

Stephen Thompson, 37, förklarade nyligen varför han inte är intresserad av att gå en match mot nykomlingen Khamzat Chimaev. Han säger bland annat att han tycker att det är fel att Chimaev ska få slippa arbeta sig upp, mot svårare motståndare, utan få möta högt rankade motståndare direkt.

Wonderboy inte intresserad Khamzat Chimaev

Det har gått rykten om att Stephen Thompson skulle kunna bli Khamzat Chimaevs nästa motståndare. Chimaev har snabbt blivit den unga fightern som hela MMA-världen talar om. Han gjorde sin UFC-debut i juli på Fight Island och hittills har han bland annat vunnit matcher mot Gerald Meerschaert, Rhys McKee och John Phillips. UFC: president Dana White har sagt att han anser att Chimaev är en speciell MMA-utövare.

Efter matchen mot Meerschaert kopplades Chimaev till en welterviktsmatch mot Demian Maia. Maia ska dock ha sagt att han hellre ville möta en annan veteran, eftersom det skulle kunna bli hans sista match. Senare dök det upp ett reportage där det stod att Thompson skulle kunna bli Chimaevs eller Leon Edwards nästa motståndare. I ett av de senaste avsnitten av Thompsons podcast sa Thompson att han inte är intresserad av att gå en match mot Chimaev. Han förklarade även varför.

Chimaev är inte rankad

Ett av skälen han framförde i sin podd är att han är rankad som femma i welterviktsdivisionen och Chimaev helt saknar rankning.

No, I’m not fighting him, man. I mean, it just doesn’t make sense for me at this point. I’m ranked No. 5 to fight a guy who is unranked? You know what I mean.

Behöver jobba sig upp

Han säger även att han tycker att det är orättvist att Chimaev skulle få avancera på ett sätt som ingen annan fått tidigare. Själv har han slagits mot massor av motståndare för att komma dit han är idag, och detsamma gäller andra fighters.

I fought a lot of guys to get to where I’m at. And a lot of other fighters fought a lot of guys to get where they’re at so I don’t see why it’s okay for him to jump past everybody.

En motståndare med lägre rankning

Precis som Thompson säger så rankas han som femma och Chimaev har ingen rankning alls. Chimaevs prestation i UFC har hittills varit enastående, men det verkar som om MMA-utövarna på topp 10-listan vill att Chimaev ska besegra fler fighters med lägre rankning först. Det skulle innebära att han gör sig förtjänt av sina steg uppåt på karriärsstegen.

Thompson har nyligen vunnit mot Vincent Luque via domslut. För honom skulle det vara bättre att gå en match mot någon med en liknande rankning, till exempel Leon Edwards, som ligger på tredje plats i rankningen.

Istället för att möta högt rankade motståndare som Thompson, som inte är intresserade, borde Chimaev istället rikta in sig på någon som Neil Magny som rankas som nummer tio. Nyligen utmanade Magny Chimaev men det har man i princip bara ignorerat, för att satsa på större namn. Vi tror dock att Magny vs. Chimaev skulle kunna bli en spännande match.

Håller du med Thompson om att han inte borde gå en match mot Chimaev?