Tom Aspinall tröttnar på Jon Jones-väntan

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2024-05-09 11:30

Interim-mästaren i UFC:s tungviktsdivision Tom Aspinall har tröttnat på att vänta på Jon Jones. Enligt engelsmannen, är han inte villig att prata om den kontroversielle amerikanen innan ett matchkontrakt signerats de två emellan.

Aspinall är stum

Som interim-mästare i UFC:s tungviktsdivision har engelsmannen Tom Aspinall (14-3) inga direkta vägar till en kamp om en enad titel i viktklassen. Den regerande mästaren, Jon ”Bones” Jones (27-1, 1 NC) har inte varit aktiv sedan han erövrade bältet i mars månad förra året. Kampen var hans första och hittills ända som tungviktare i organisationen efter att han flyttat upp från sin tidigare mästardivision i lätt tungvikt.

Det tros inte vara en match med Aspinall som Jones tänker sig när han väl återvänder till oktogonen. I stället har det spekulerats om att Jones kommer ta sig an den tidigare titelhållaren Stipe Miocic (20-4), som själv inte gått en kamp på länge. Sist Miocic stod i oktogonen var i 2021, där han förlorade bältet via en våldsam knockout.

Utan en match med Jones framför sig, sitter således Aspinall i en situation där han har en interim-titel som inte är särskilt betydelsefull under omständigheterna. 31-åringen är dock intresserad i att ta sig an Jones, men ser samtidigt att det inte är en kamp som tycks bli av inom den närmsta tiden.

Hans väntan på ett besked från UFC gällande en match om det enade tungviktsbältet har tänjt på Aspinalls tålamod. Det har gått så långt att han nu inte ens vill tala om Jones, utan förblir stum fram tills att ett matchkontrakt de två emellan har signerats.

Aspinall vill inte höra mer om Jon Jones

I en intervju nyligen förklarar Tom Aspinall att han har tröttnat på Jon Jones och dennes ”lekar”. Fram till dess vill engelsmannen inte diskutera den amerikanske tungviktsmästaren. Enligt Aspinall, säger Jones en sak offentligt, samtidigt som han egentligen vill något annat. Aspinall avslutar med att åter en gång poängtera att en kamp mellan de två inte är troligt i dagsläget.

If we can get old Jon to ever sign a contract with my name on the other side of the contract, I’ll talk about him for hours on this show. Hours. But right now, the guy’s playing games again. Trying to convince the public of what he wants, and what he doesn’t want. Which he does really well. As I said, we can chat about Jon if he, if and when, he ever signs a contract with my name on the other side of it. Right now, let’s be honest, it’s not looking very likely.