in ,

UFC 230: Oddsen ute för Daniel Cormier vs Derrick Lewis

Ibland går det fort i MMA-världen. Det var i helgen som Derrick Lewis mäktade med en överraskande comeback och knockade sin motståndare Alexander Volkov när bara tio sekunder återstod av matchen. 33-åringen var i underläge hela matchen men lyckades vända på steken med några kraftfulla slag när det behövdes som mest.

Under natten till onsdagen annonserade UFC att Lewis får en ny match väldigt snart. Och det är inte om vad som helst och mot vem som helst. Lewis har bokats in för en titelmatch i tungvikt mot mästaren Daniel Cormier. En överraskande bokning då matchen ska gå på UFC 230 som äger rum redan den 4 november i New York.

Rankad två i tungviktsklassen

UFC har länge letat efter en stjärnmatch till just galan i New York men inte lyckats. Det har spekulerats om en match med Jon Jones mot antingen Alexander Gustafsson eller just Cormier. Men nu har man alltså slagit i spik saken. Det blir en titelmatch i tungvikt.

Lewis är för närvarande rankad tvåa i tungviktsklassen och på så sätt är det inte helt ologiskt att han får matchen. Trots det så är det inte många som ser ljust på hans chanser mot Cormier. Amerikanen har 21 vinster och 5 förluster på kontot. Hans senaste förlust kom mot Mark Hunt sommaren 2017.

Cormier i sin tur är UFC:s för närvarande enda dubbelmästare. Han innehar bältet i både lätt tungvikt och tungvikt. Hann vann den senare när han knockade Stipe Miocic i första ronden på UFC 226 den 7 juli.

Lewis stor underdog

Som förväntat är Cormier en klar favorit matchen. Lewis må vara fysiskt större men har i sina tidigare matcher inte visat den nivå som många hävdar att Cormier ligger på. Därtill bör man också minnas att Lewis alltså tar denna matchen på mycket kort varsel och bara fyra veckor efter att ha tagit mycket stryk i en annan match.

Unibet erbjuder Cormier till 1.12 gånger pengarna medan Lewis ger så mycket som 5.57.

Betfair har lagt oddset 1.16 på Cormier och något mindre, 5.00, på Lewis.


Se fler av våra MMA speltips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *