UFC 269: Charles Oliveria vs. Dustin Poirier i planerna

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-02 12:33

En titelkamp i UFCs lättviktsdivision är i planerna för UFC 269 den 11 december. Mästaren Charles Oliveria förväntas där genomföra sitt första titelförsvar i en match mot den tidigare interim-mästaren Dustin Poirier.

Charles Oliveira vs. Dustin Poirier den 11 december?

Det tycks som om det blir en rekorderlig kamp i 70.3 kg-viktklassen under UFC 269! Galan äger rum den 11 december, och skall enligt rapporter från en amerikanska kampsportssajten MMAFighting.com bland annat inkludera en titelmatch mellan lättviktsmästaren Charles ”do Bronx” Oliveira (31-8, 1 NC) och Dustin ”The Diamond” Poirier (28-6, 1 NC). De två kommer med högsta trolighet att kliva in som huvudmatch under galan. Kampen blir den andra under 2021 för Oliveira, medans Poirier gör sitt tredje oktogonframträdande för året i och med titelutmaningen.

Lättviktstronen står på spel

Det var under buller och bång som den brasilianske lättviktaren Charles Oliveira erövrade bältet i divisionen. Efter att ha samlat på sig en vinstsvit på hela åtta raka matcher, fick han sin chans på guld i en kamp mot den relativt nytillkomne UFC-fightern och tidigare Bellator-mästaren Michael ”Iron” Chandler (22-6). Väl där kunde ”do Bronx” finna avslutet via TKO tidigt in i den andra ronden, för att på så vis erövra lättviktstiteln. Nu redo att genomföra sitt första försvar av sitt nyvunna bälte, väntas honom en tuff utmaning i den alltmer rutinerade Dustin Poirier.

Dustin Poirier tycks i och med beskedet om hans titelkamp med Oliveira ha lagt sin rivalitet med UFC-stjärnan ”Notorious” Conor McGregor (22-6) bakom sig, i alla fall för tillfället. Efter att ha gått ett par matcher mot den högljudde irländaren under 2021, kunde Poirier registrera två raka, välförtjänta vinster. Efter att ha sett till så att McGregor fick ankeln knäckt i deras senaste batalj, kan ”The Diamond” nu blicka framåt mot sin karriärs andra titelutmaning i lättviktsdivisionen. Framför honom står en mästare som varit oslagbar i tre år, och en rekorderlig kamp i Oliveira vs. Poirier är att förvänta!