UFC 288 nytt datum för Aljamain Sterling vs. Henry Cejudo

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-02-21 21:18

Nu har äntligen ett nytt datum satts för den forne UFC-dubbelmästaren Henry Cejudos återkomst till oktogonen. Han kommer att ta sig an den regerande bantamviktskungen Aljamain Sterling i en kamp om bältet under UFC 288 den 6:e maj.

Sterling vs. Cejudo blir av i maj månad

Efter mycket om och men har så slutligen ett datum satts för den kamp som många MMA-fans väntat på under 2023. Det handlar om en uppgörelse om bantamviktstiteln, där den regerande mästaren i divisionen Aljamain ”Funk Master” Sterling (22-3) skall genomföra sitt blott tredje försvar av bältet. Motståndet blir dock möjligen det svåraste Sterling stött på i sin karriär.

Det är nämligen ingen annan än den tidigare olympiska guldmedaljören och forne dubbelmästaren i UFC Henry ”Triple C” Cejudo (16-2) som skall stå mitt emot Sterling i buren. Cejudo, som återvänder till sporten efter sin pensionering, kommer in i mötet med mer än tre år av frånvaro från MMA.

En matchning mellan de två har diskuterats en längre tid. Dock är det nu bestämt att de skall drabba samman i huvudmatchen under UFC 288. Galan äger rum den 6:e maj, dock har varken en arena eller plats än blivit fastställd. Sterling har idag en aktiv vinstsvit på åtta raka matcher. Cejudo avslutade den första sessionen av sin karriär med sex raka segrar, vilka även ägde rum i två olika viktklasser.