UFC 291: Dustin Poirier vs. Justin Gaethje 2 i huvudmatchen

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-05-17 11:17

UFC har publicerat det matchkort som skall stå för underhållningen under glana UFC 291 planerad till den 29:e juli. I huvudmatchen kommer en rafflande returkamp äga rum mellan två lättviktare i Dustin Poirier och Justin Gaethje.

Dustin Poirier vs. Justin Gaethje II i juli

det var i sin blott tredje match som UFC-fighter som publikfavoriten Justin ”The Highlight” Gaethje (24-4) trädde in i oktogonen för att möta en av organisationens veteraner Dustin ”The Diamond” Poirier (29-7, 1 NC). De drabbade samman i april 2018, där de även stod som huvudmatchen under den galan. Det var ett välförtjänt strålkastarljus som slängdes på de två lättviktarna, vilka tog upp till en blodig batalj inför MMA-fans världen över.

I slutändan var det Poirier som drog det längre strået när han tidigt in i den fjärde ronden fann avslutet via TKO. Det blev blott Gaethjes andra förlust i den professionella karriären, vilken föranledde en vinstsvit på fyra raka matcher, vilka alla slutade med knockoutsegrar.

Det har nu gått över fem år sedan de två amerikanarna senast stod mitt emot varandra. Nu är det dock dags för dem att åter en gång drabba samman i en huvudmatch när UFC 291 går av stapeln i slutet av juli månad. Med några fler år på benen och en god rutin av MMA i världsklass, kan det andra mötet de två emellan bli en värdig uppföljare till den första kampen.

Både Poirier och Gaethje kommer in i matchen med en seger i ryggen. ”The Highlight” är den som senast gick en match, då han tog sin vinst i mars det här året. Poiriers senaste oktogonframträdande ägde rum i november. Rankade nummer 2 respektive nummer 3 i lättviktsdivisionen, kommer vinnaren av kampen mellan Poirier och Gaethje med högsta sannolikhet stå inför en titelutmaning i viktklassen i sin nästa match.