UFC Free Fight: Se Charles Oliveiras UFC-debut

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-09-07 13:33

Inför UFC 269 i början av december har organisationen publicerat lättviktskampen mellan Charles Oliveira och Darren Elkins till Youtube. Oliveira möter Dustin Poirier under den kommande galan i sitt första titelförsvar.

Charles Oliveira debuterar med buller och bång

Charles ”do Bronx” Oliveira (31-8, 1 NC) kommer att genomföra sitt första titelförsvar som lättviktsmästare under UFC 269 den 11 december. Väl där ställs han mot den rutinerade tidigare titelutmanaren i divisionen Dustin ”The Diamond” Poirier (28-6, 1 NC) i en kamp som på papperet lovar till mycket god underhållning. I hopp om att höja förväntningarna på den kommande bälteskampen i UFCs mest talangfyllda viktklasser, har organisationen valt att publicera en av Oliveiras tidigare matcher till YouTube.

Valet föll på brasilianarens debut. Den 1 augusti 2010 var första gången som man fick se den blivande lättviktsmästaren kliva in i oktogonen. Den som stod för motståndet var ingen annan än den erfarne gamle slagskämpen Darren ”The Damage” Elkins (29-6). Även om Elkins besitter goda färdigheter på såväl marken som i det stående, blev det hela en enkel affär för Oliveira. Enbart 41 sekunder in i den första ronden kunde han finns segern via submission med en armbar.

Se Charles Oliveira vs. Darren Elkins i videon nedan!