UFC London: Tom Aspinall möter Marcin Tybura den 22:e juli

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-05-11 10:54

En kamp i UFC:s tungviktsdivision står klar när engelsmannen Tom Aspinall skall ta sig an Polens Marcin Tybura den 22:e juli. Kampen kommer vara huvudmatchen under UFC London. Aspinall kommer genomföra gå sin första match på ett år i och med framträdandet.

Aspinall vs. Tubyra under UFC London

Det matchkort som skall fylla UFC-galan i London den 22:e juli fortsätter att se en påökning av underhållande kamper. Nyligen blev det även klart vilken strid i oktogonen som skall stå som galans huvudmatch. Den äran tillfaller engelsmannen Tom Aspinall (12-3) som på hemmaplan skall ta sig an Marcin ”Tybur” Tybura (24-7).

Aspinall har gjort mycket bra ifrån sig sedan han anslog till UFC i 2020. Mitt under den brinnande pandemin debuterade han mot amerikanen Jake ”The Prototype” Collier (13-9) i en kamp som slutade i en seger för Aspinall. Genom sin professionella karriär, har den nu 30-årige engelsmannen funnit avslutet i alla sina vinster. Han stod även som obesegrad under en längre tid i UFC, där han mäktade med fem raka segrar innan den första förlusten infann sig. Den kom mot Curtis ”Razor” Blaydes (17-4, 1 NC) förra året.

Marcin Tybura har upplevt såväl fram- som motgångar under sin tid i UFC. I dagsläget svävar han dock fram på ett moln av exceptionella oktogonframträdanden. På sina åtta senaste matcher har han enbart förlorat en. Han slåss nu även under en aktuell vinstsvit på två raka segrar. Kapabel att hänga med i kampen och med en stor uthållighet, kan Tubyra vinna både via sina nävar eller beslutskorten.

Aspinall vs. Tybura är en av tio bekräftade matcher till UFC London. Som är att förvänta, består kortet av många brittiska slagskämpar.