UFC planerar match mellan Khabib Nurmagomedov mot Georges St-Pierre

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-10-30 00:00

Ända sedan UFC 229 har många ställts sig frågande till vem Khabib Nurmagomedovs nästa motståndare kommer att bli. Lättviktsmästaren besegrade Conor McGregor i Las Vegas för snart fyra veckor sedan och sedan dess har mycket handlat om eventuella avstängningar efter bråket som urartade efter matchen.

Nu har det dock sipprat ut rykten om en stormatch. Enligt rykten på sociala medier är UFC intresserade av att boka in Nurmagomedov mot legendaren Georges St-Pierre.

Twitter-kontot MMA team Dagestan var först ute med ryktet och om det inte vore för att personerna bakom kontot haft rätt tidigare så hade ingen riktigt trott på uppgifterna.

Att Nurmagomedovs manager, Ali Abdelaziz, i dagarna dessutom medgav att stora nyheter är på gång för sin klient gör det hela ännu mer trovärdigt.

En match mellan Nurmagmedov och GSP kommer definitivt att vara en av nästa års stora höjdpunkter – om inte den största.

Vill vinna ett tredje bälte

St-Pierre har inte tävlat på ett tag – ända sedan han gjorde comeback och erövrade mellanviktsbältet från Michael Bisping. Han övergav dock bältet rätt fort och har sedan dess proklamerat att han är intresserad av att vinna ett nytt bälte i lättvikt. Om så blir fallet så kommer kanadensaren att vara den förste att vinna UFC-bälten i tre olika viktklasser.

Först och främst ska dock Nurmagomedov få sitt straff för kalabaliken efter UFC 229. Straffet kommer att beslutas av Nevadas idrottskommission, men exakt när är fortfarande oklart.

Fortsättning följer på den här nyheten. Var så säkra.

Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips