UFC Vegas 41: Paulo Costa klarar inte vikten – matchen mot Marvin Vettori blir catchweight

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2021-10-21 12:55

UFC-mellanviktaren Paulo Costa kommer inte klara av att komma ner till viktgränsen för divisionen inför hans kamp med Marvin Vettori till helgen. Istället kommer Costa och Vettori tävla i catchweight på 195lb, förklarar den överviktige brasilianaren.

De som hade förväntat sig en mellanviktskamp i mellanvikt mellan Paulo ”Borrachinha” Costa (13-1) och Marvin ”The Italian Dream” Vettori (17-5-1) får nu ställa in sig på ett par tyngre herrar i huvudmatchen under lördagsnattens UFC-gala i Las Vegas. Costa har nyligen kommit ut och erkänt att han inte kommer att klara av gränsen för viktklassen till helgens match. Dock kommer striden de två emellan att äga rum som planerat.

Istället för 185bl, kommer de två att väga in cirka fem kilo tyngre på 195lb. Efter att UFC sökt upp Vettori för att föreslå en catchweight-match skall 28-åringen ha accepterat. De två slagskämparna skall även vara överens om de nya omständigheterna kring deras möte i oktogonen. De reflekterade detta samtycke i en intervju med ESPN-reportern Brett Okamoto.

In a joint interview with Brett Okamoto, Paulo Costa and Marvin Vettori agreed to fight at a catchweight of 195 pounds at UFC Vegas 41.

Frågan om kampen kommer att se annorlunda ut nu när de två väger lite mer kommer att besvaras till helgen.