UFC-veteranen Phil Baroni arresterad för mord i Mexiko

Författare: Anton McGregor

Publicerad: 2023-01-05 15:35

Den tidigare MMA-fightern och UFC-welterviktaren Phil Baroni har enligt rapporter arresterats i regionen Nayarit, Mexiko. Anledningen till arresteringen skall vara ett mord på en kvinna. Den första delen av den juridiska processen förväntas äga rum nästa måndag.

Phil Baroni arresterad för mord

En upprörande nyhet om en tidigare UFC-fighter har nått MMA-fansen. Det handlar om den nu 46-årige Phil ”New York Bad Ass” Baroni (16-19), som under sin professionella karriär slogs för både Ultimate Fighting Championship och den legendariska organisationen PRIDE. Enligt rapporter som blev kom ut tidigare idag, skall Baroni ha blivit arresterad av polisen i Mexiko för ett mord på en kvinna.

Uppgifterna som lämnats ut förklarar ett händelseförlopp som resulterade i att en person dog. Det skall i detta fall handla om Baronis flickvän, som den tidigare burkämpen anklagat för att ha varit otrogen. Kvinnan skall ha erkänt, varpå Baroni krävt att hon tar en dusch. När kvinnan i fråga vägrade, skall Baroni följaktligen ha knuffat inn henne i duschen, varpå hon slog sig så illa att hon senare avled.

Vad som väntar härnäst för Baroni är att den första delen av hans mål skall höras i den mexikanska rätten nu på måndag i delstaten Nayarit. I professionella MMA-cirklar har det redan börjat talas om potentiella underliggande orsaker till hur denna våldsaktion kom att äga rum.

Bland annat så har den tidigare tungviktaren i UFC Josh ”The Warmaster” Barnett (35-8) föreslagit att hjärnskadan CTE, vilken är ett vanligt förekommande i atleter som sysslar med kontaktsporter, kan vara en orsak till vad han beskriver som Baronis ”irrationella beteende”. Det här är dock enbart spekulationer från Barnetts sida.