Uppgifter: Anderson Silva möter Yoel Romero på UFC Brooklyn

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-11 00:00

Enligt uppgifter är UFC på väg att boka in en stormatch mellan topprankade mellanviktaren Yoel Romero och legendaren Anderson Silva. Matchen är tänkt att ske den 19 januari på UFC:s kommande gala i Brooklyn, New York.

Romero kommer senast från en titelförlust mot mästaren Robert Whittaker tidigare i somras. Han skulle ha mött Paulo Costa på UFC 230 men tvingades dra sig ur mötet då läkarna bedömde att han inte var fysiskt redo. Kort efter drabbades också Costa av en skada.

43-årige Silva har inte gått någon match på länge. Senast fansen vi se honom i buren var när han besegrade Derek Brunson på domslut i februari 2017. Anledningen till frånvaron är att Silva kort efter vinsten ertappades med otillåtna medel i sin kropp och därför blev avstängd för doping. Till januari är dock Silva straff avklarad och därför kommer galan i Brooklyn lägligt för veteranen.

Matchen mellan Romero och Silva kommer bli spännande. Silva har alla tekniska färdigheter för att vinna men Romero är den betydligt fräschare av dem två. Det kommer av den anledningen bli tufft för Silva som på senare år tappat både tajming och snabbhet.

Se fler av våra MMA speltips