UFC Vegas 76: Strickland vs. Magomedov med Guram Kutateladze – Matchkort, sändningstider och odds

Författare: Ralph Nordahl

Publicerad: 2023-06-29 17:58

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända till högkvarteret Apex i Las Vegas, Nevada.

Guram Kutateladze är äntligen tillbaka

En av de mest efterlängtade matcherna är när den svenska lättviktaren Guram Kutateladze gör sin efterlängtade comeback i oktagonen. Han kommer att möta brasilianske utmanaren Elves Brenner i en spännande match som var ursprungligen planerad att äga rum vid UFC Vegas 74, men på grund av visumproblem blev det ett kort uppehåll för Kutateladzes comeback.

Sedan hans debut 2020, där han imponerande besegrade den nuvarande toppfightern Mateusz Gamrot, har mycket svenska förhoppningar vilat på Kutateladzes axlar. Den svensk-georgiske fightern, som även går under smeknamnet ”Georgian Viking,” har sedan dess endast mött huvudkortets Damir Ismagulov i en match som tyvärr slutade i förlust via delat domslut.

Motståndaren Elves Brenner kommer nu att gå sin andra match i UFC efter en imponerande debut där han besegrade Zubaira Tukhugov. Den brasilianska utmanaren kommer att vara en tuff motståndare för Kutateladze, och det förväntas bli en spännande och jämn match mellan de båda fighters.

Inför helgens match har Kutateladze passat på att ladda upp och dela med sig av sina förberedelser på sitt Instagramkonto, vilket skapar ännu större förväntningar inför hans comeback.

Sean Strickland är tillbaka i galans main event

Huvudmatchen för galan kommer att vara mellan den frispråkige Sean Strickland och den lovande nykomlingen Abusupiyan Magomedov.

Strickland, som för närvarande rankas sjua i mellanvikt, står inför en tuff utmaning i form av Magomedov, som imponerat stort på senare tid. Magomedov debuterade i UFC förra året och har tidigare även tävlat i PFL. En seger i denna match skulle ge Magomedov en möjlighet att avancera i rankningen, medan Strickland hoppas på en välbehövlig seger efter att ha förlorat två av sina senaste tre matcher.

Det är med spänning vi ser fram emot helgens UFC-gala i Las Vegas, och svenskarna håller tummarna för att Guram Kutateladze kan göra en imponerande comeback och ta hem segern mot Elves Brenner.

Matchkort, sändningstider och odds

Nedan ser ni matchkortet i sin helhet med galans sändningstider. Inom parentes finner ni oddsen för UFC-galan satta av Unibet. I denna länk finner ni fullständiga odds.

HUVUDKORT (Startar klockan 01:00 och sänds på Viaplay)

  • Mellanvikt: Sean Strickland(1.65) vs. Abusupiyan Magomedov(2.25)
  • Lättvikt: Damir Ismagulov(1.91) vs. Grant Dawson(1.90)
  • Weltervikt: Max Griffin(2.90) vs. Michael Morales(1.41)
  • Flugvikt: Ariane Lipski(2.88) vs. Melissa Gatto(1.42)
  • Lättvikt: Ismael Bonfim(1.30) vs. Benoit Saint-Denis(3.55)
  • Mellanvikt: Nursulton Ruziboev(2.55) vs. Brunno Ferreira(1.52)

UNDERKORT (Startar klockan 22:00 och sänds på Viaplay och UFC Fight Pass)

  • Weltervikt: Kevin Lee(2.70) vs. Rinat Fakhretdinov(1.47)
  • Fjädervikt: Joanderson Brito(1.08) vs. Westin Wilson(8.50)
  • Fjädervikt: Yana Santos(2.32) vs. Karol Rosa(1.61)
  • Lättvikt: Guram Kutateladze(1.17) vs. Elves Brener(5.40)
  • Flugvikt: Ivana Petrovic(1.44) vs. Luana Carolina(2.80)
  • Tungvikt: Alexander Romanov(1.73) vs. Blagoy Ivanov(2.12)