Vilka 5 UFC-fighters har varit bäst under 2021? Se vår lista

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-17 00:00

Det innevarande året har levererat väldigt högklassig MMA. Det har varit ett år med många väldigt fina insatser från flera håll. Allt från nya mästare till stora genombrott. Vilka fighters har dock utmärkt sig bäst under 2021? Vi har svaret.

MMA Betz har listat de fem fighters som gjort det bäst under 2021.

5.Khabib Nurmagomedov

Ryssen har trots efterspelet av UFC 229 haft ett riktigt bra sportsligt år. Även om det skedde sent 2017 så började det med en totaldominant prestation mot Edson Barboza. Sen slog han Al Iaquinta på kort varsel och vann bältet. Slutligen kom då den stora vinsten mot Conor McGregor. Starkt!

4.Thiago Santos

Okej, Santos har inte vunnit någon titelmatch men han har däremot levererat väldigt bra matcher och underhållning. Han har gått hela fem matcher under året och vunnit fyra. Tre av dessa vinster har dessutom kommit på knockout. Vi såg honom senast knocka tuffe Jimi Manuwa.

2019 ser ljus ut för ”Marreta”.

3.Anthony Smith

Den forne mellanviktaren gick av en slump upp till lätt tungvikt efter att ha inlett året med att besegra Rashad Evans. Han fick hoppa in som ersättare mot Shogun Rua och vann då på obehaglig knockout. Senare på hösten ställdes han mot topprankade Volkan Özdemir och förlängde sin segersvit.

Smith är ett namn att räkna med i lätt tungvikt.

2.Israel Adesanya

Snacka om kometkarriär. Mellanviktaren kom in i UFC som en potentiell stjärna och på väldigt kort tid kom han att infria alla förväntningar. Fyra matcher under året och totalt fyra oerhört imponerande insatser.

Den kanske bästa prestationen stod han för i november då han knockade Derek Brunson.

1.Daniel Cormier

Går det att hävda något annat? Cormier har haft ett fantastisk år, och då ska man minnas att han snart fyller 40 år gammal. Han inledde 2021 med att försvara lätta tungviktsbältet mot Özdemir, sen gick han upp till tungvikt och överraskade alla genom att knocka Stipe Miocic. Trots sin ålder valde han att komma tillbaka med kort varsel för att försvara tungviktsbältet mot Derrick Lewis.

Cormier förtjänar 1-platsen rakt av.

Se fler av våra MMA speltips