Vilka brasilianska UFC-stjärnor har varit bäst? Se vår topp 5-lista

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-18 00:00

Brasilien benämns ofta hemlandet för sporten MMA, vilket inte är så konstigt då det var det brasilianska Gracie-familjen som först introducerade sporten i den vida världen.

Brasilien har genom åren haft många duktiga och legendariska representanter inom sporten. Nationen har efter till exempel USA producerat flest mästare i UFC. Men vilka brassar har varit bäst i UFC genom åren?

MMA Betz har listat UFC-historiens fem bästa brasilianare.

5.Vitor Belfort

Belfort gjorde sin debut i UFC redan som 19-åring och vann under UFC 12 en tungviktsturnering. Under de efterföljande 20 åren lyckades han också bli mästare i lätt tungvikt. Belfort har tävlat mot namn som Randy Couture, Chuck Liddell, Anderson Silva och Jon Jones.

Trots att stjärnan aldrig lyckades bli långvarig som mästare så var han alltid oerhört uppskattad bland fansen.

Record: 26-14.

4.Jose Aldo

Aldo var UFC:s allra första mästare i fjädervikt. Den unge brassen kom faktiskt in organisationen som en mästare när UFC implementerade hela den nedlagda organisationen WEC i sitt stall. En mer dominant fjäderviktare har MMA-världen aldrig skådat tidigare.

Aldo lyckades hålla sig obesegrad i nästan 10 år innan Conor McGregor knockade honom på UFC 194.

Record: 27-4.

3.Cris Cyborg

Säga vad man vill om nivån på hennes motståndare, men Cyborg har inte förlorat en ynka match sedan debuten för över 13 år sedan. Sitt genombrott fick hon i Strikeforce när hon slog kände Gina Carano.

Enligt många har Cyborg inte ens förlorat en rond sedan dess och det är väldigt imponerande oavsett vilka hennes motståndare har varit.

Record: 20-1.

2.Anderson Silva

Silva är given på nästan alla listor av det här slaget. Brassen kom in i UFC ganska sent men lyckades trots det hålla sig i toppen i många, många år. Under sin absoluta storhetstid radade han upp 16 raka segrar, varav 10 var titelförsvar i mellanvikt.

Visst har senaste tidens dopingskandaler skadat hans anseende något men ingen kan ta ifrån ”The Spider” hans tidigare framgångar.

Record: 34-8.

1.Royce Gracie

Royce är den första mästaren och mest legendariska MMA-fightern genom alla tider. Då han också är brasse är det fullständigt självklart att placera honom på plats 1 i den här listan.

Royce spelade en stor roll i att förändra folkets syn på fighting. Innan Gracie fick visa upp sig i UFC i början av 90-talet så var den normala uppfattningen att störst person viner. Men Royce lyckades som många känner till med att besegra motståndare som var minst dubbelt så stora som honom. Fram till och med UFC 4 levererade han 11 raka segrar.

Record: 15-2.

Se fler av våra MMA speltips