Vilken fighter är UFC:s bäste genom tiderna? Här har ni 5 alternativ

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-19 00:00

En flitig diskussion i MMA-världen är den om vem som är den bäste fightern någonsin. Det är en komplicerad diskussion av filosofisk karaktär och som kan aldrig riktigt går att besvara. Men hur omöjlig än debatten är så är det skoj att spekulera och bedöma.

MMABetz har listat 5 alternativ för den bäste fightern som någonsin fightats i UFC.

5.Daniel Cormier

Många vill nog protestera mot att Cormier ges den här titeln av den enkla anledningen att han förlorat, inte bara en utan två gånger, mot Jon Jones. Och visst är det en viktig detalj i sammanhanget. Men man ska heller inte glömma att Cormier kom in i MMA sent från brottningsvärlden och snabbt erövrade Strikeforce tungviktsturnering.

Sen kom han in i UFC och hade sina duster med Jones innan sedan blev mästare i lätt tungvikt. När han gjort sitt i lätt tungvikt vann han ett nytt bälte i tungvikt.

Ja, med ett officiellt record på 22-1 så är han definitivt med i racet enligt oss.

4.Jon Jones

Säga vad man vill om personen Jones, men som fighter är han exceptionell. Han har aldrig förlorat en match på riktigt och förutom en gång mot Alexander Gustafsson så har han knappt varit hotad under sin tid på proffsscenen.

Trots regelbundna motgångar och privata bekymmer, bland annat med lagen, så har han gång på gång kommit tillbaka och dominerat. Jones är också fortfarande en ungtupp i MMA-sammanhang och har mer att ge.

Jones officiella record är 23-1.

3.Demetrious Johnson

Främsta argumentet för att ”DJ” inte är den bäste genom tiderna är att han tävlade i en viktklass där motståndarna helt enkelt inte var tillräckligt bra. Men vi tycker det är rent skitsnack. Som om tungviktarna är bättre rent tekniskt.

Johnson tävlade först länge och framgångsrikt i bantamvikt men var alltid för liten rent fysiskt. När väl UFC skapade flugvikten så tog han bältet snabbt och behöll det i elva raka titelförsvar. Ett helt osannolikt rekord.

Johnsons record är för närvarande 27-3-1.

2.Anderson Silva

Som fighter var och är Silva alltid en fröjd att bevittna. Han var inte bara mellanviktsmästare från 2006 till 2013 utan valde då och då också gå upp en viktklass och prestera minst lika bra där. Alla minns vad han gjorde med Forrest Griffin på UFC 101.

Det som talar emot Silva är att han testats positivt för doping vilket ligger honom i fatet rejält.

Silvas record är 34-9.

1.Georges St-Pierre

Vem annars om inte GSP hör hemma i en diskussion om den bäste någonsin? Welterviktaren har inte förlorat en MMA-match sedan han oturligt blev träffad av en slägga av Matt Serra så långt tillbaka som 2007.

Han var mästare i welterviktaren i fem år och lämnade sedan sporten utan att ha förlorat den. Under 2017 gjorde han comeback och vann bältet i mellanvikt innan han återigen tog ett långt brejk.

Redan idag är GSP en ”frontrunner” i den här debatten – men han är kanske inte klar? GSP:s record är just nu 26-2.

Se fler av våra MMA speltips