Speltips: Alistair Overeem vinner om han håller huvudet kallt – se oddsen

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-04-17 00:00

Den gångna helgens UFC 236 blev en väldigt lyckad och framgångsrik gala. Nu på lördag är det dags igen för nästa event. UFC reser nämligen till Ryssland och Sankt Petersburg för UFC Fight Night 149.

Huvudmatchen sker i tungvikt och står mellan veteranerna Alistair Overeem samt hemmasonen Alexey Oleynik.

Vem har mest kvar att ge?

Det är inte möjligt att vara ett ”die hard”-fan av MMA och inte känna till Overeem. Den 38-årige holländaren har varit en toppstjärna inom både MMA och kickboxning i många år. Overeem har hela 62 proffsmatcher bakom sig varav 44 slutat med seger.

Efter två raka förluster mot Francis Ngannou och Curtis Blaydes så kom Alistair tillbaka med besked i november förra året när han avslutade Sergei Pavlovich i första ronden.

Precis som Pavlovich är även Oleynik från Ryssland och detta blir hans andra huvudmatch på rysk mark. 41-åringen besegrade senast Mark Hunt på submission och dess för innan var det brassen Junior Albini som fick smaka på Oleyniks patenterade ”Ezekiel Choke”.

Ryssen Oleynik är inte alls rapp på fötterna och har alltid grapplingen som sin matchtaktik. Det han vill göra mot Overeem är att plocka ner honom och jobba fram ett lås eller stryp. Det är lätt att underskatta honom men faktum är att Oleynik vunnit fyra av sina fem senaste matcher.

Overeem måste i denna match hålla sig på avstånd och pricka med raka slag och låga sparkar. Eftersom Oleynik tar stryk bra så får han inte slå ut sig och bli för trött. Matchen är planerad att gå i fem ronder vilket är något som man måste inkludera i bedömningen.

En annan faktor att tänka på är Overeems haka. Även om Oleynik inte är i närheten rent tekniskt i det stående så kan han fortfarande träffa och skaka Overeem.

Vinner om han är smart

The Reem” är en ganska stabil favorit om man ska tro spelbolagen. Men det är inte helt osannolikt att Oleynik med sin form och hemmaplansstatus kan leverera en skräll. Är bara Overeem smart nog så bör han dock vinna – troligen på knockout.

Unibet håller Overeem som favorit till 1.40 medan Oleynik ger 2.90.

Betfair håller Overeem som favorit till 1.38 medan Oleynik ger 2.70.

888 håller Overeem som favorit till 1.40 medan Oleynik ger 2.90.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips