Mattias gratisanalys inför årets sista UFC-gala!

Author: Mattias Andersson

Published: 2017-12-29 00:00

Det nya året närmar sig med snabba steg och det är dags för en gala som avslutar året med stor bravur! Inte minst får vi här se Carlos Condits comeback mot Neil Magny och Cris Cyborg och Holly Holm i en tuff kamp om fjäderviktsbältet. Har Khabib Nurmagomedov lyckats hålla sig ifrån julmaten i år, och kommer han att överleva Edson Barbozas stenhårda sparkar? Här dukar Mattias upp ett par fina rekommendationer inför årets sista gala! God fortsättning alla odds-älskare!

Cris Cyborg vs Holly Holm.
Detta är en match där vid första åsyn kan bli svårt att hitta ett vettigt odds. De flesta är övertygade om att Cyborg vinner på ett eller annat sätt, och med tanke på att hon radat upp tekniska knockouter på rad så kanske det blir ännu ett snabbt avslut för brasilianskan? Här tror jag dock hon kommer ha en helt annan game plan, vilket hon även gett indikationer på under veckans uppladdning i Las Vegas. Det blir svårt att knocka ut någon som Holly Holm med amerikanskans starka bakgrund i kickboxing. Istället tänkte jag avsluta året med ett riktigt wild bet; jag tror Cyborg kommer försöka få in en submission när hon lyckats få ner Holm på mattan i andra eller tredje ronden. Jag väljer att spela en summa på submission av Cyborg till hela 8.5 gånger pengarna hos Betsafe. Men jag väljer även att slänga in en extra hundring på en submission i andra ronden för Cyborg för hela 34x pengarna hos Leo Vegas! Vågar du spela på det du med?

[go_pricing id=”asd_594ed7_5a4645b3a8b4d”]

Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza
Här har vi kvällens solklara höjdpunkt! Nurmagomedov med sina 24 vinster i rad möter här Barboza som sitter på tre raka vinster. Och vem har kunna glömma bort hur Barboza rent av gått igenom sina motståndare med brutala bensparkar på senare tid? Barboza är den bättre strikern av de två, men får här se upp för Nurmagomedov som mer än gärna pressar upp sin motståndare mot buren för att få till ännu ett avslut. Lyckas Nurmagomedov komma upp på Barbozas rygg får vi nog se ännu ett snabbt avslut från dagestaniern. Klockrent val säger jag, här väljer jag oddsboosten med Nurmagomedov till 10X pengarna hos Leo Vegas när du registrerar ett nytt konto.

[go_pricing id=”asd_594ed7_5a46466e28ddc”]

Dan Hooker vs Marc Diakiese
Intressant fight mellan två riktigt explosiva fighters. Hooker sitter på rejäl knockout-power och vann senast mot Ross Pearson via ett våldsamt knä i somras. Diakese kommer senast från en förlust mot Drakkar Klose, det är dags för honom att visa upp om han verkligen är nästa stora stjärnskott och det kommer bli väldigt intressant att se vem som går hem segrande ur denna fight. Hooker har tyvärr en tendens att lämna luckor öppna i sitt försvar och jag tror Diakiese kommer inte vara sen att utnyttja detta. Engelsmannen är även något starkare än sin motståndare och betydligt bättre i clinchen. Jag tror detta kan bli ett riktigt fyrverkeri till match, personligen tror jag detta går till domslut och Diakese kommer vara den som får sitt hand uppräckt. Just nu erbjuder Mobilbet 2.65 gånger pengarna för decisionvinst av britten.

[go_pricing id=”asd_594ed7_5a464738b159d”]

Cynthia Calvillo vs. Carla Esparza
Ett intressant möte helt klart mellan två fjäderviktare i toppskiktet av divisionen. Här får Calvillo sitt tuffande test hittills där hon möter en definitivt mer erfaren Esparza, exempelvis så har Esparza vunnit mot Rose Namajunas som blev champion i divisionen tidigare i vintras. Esparaza är dessutom en väldigt smart fighter som inte ger sig in i rena slagsmål utan istället använder en välutvecklad game plan mot sina motståndare. Här måste givetvis Calvillo vara den agressive av de två damerna, och gärna avsluta sina attacker med sina välkända bensparkar. Med Calvillo explosivitet så bör Esparza undvika sin wrestling som hon annars är väldigt bra på. Det här är en match som jag tror kommer pågå länge och jag väljer att spela på över 2.5 ronder för 1.47 gånger pengarna hos OhmBet.

[go_pricing id=”asd_594ed7_5a4647ef4d078″]

Carlos Condit vs. Neil Magny.
Här har vi en fight jag verkligen ser fram emot. Kommer Condit nå upp till sina forna glansdagar och i vilken form är Magnys psyke efter blivit överkörd av Rafael Dos Anjos i höstas? Det här kommer bli en fight där Condit cirkulerar kring sin motståndare under den första rondens minuter för att bli varm i kläderna för att sedan attackera sin motståndare. Condit är känd sedan tidigare att komma igång senare i ronderna men här måste han nog visa tidigt vad han går för och vara på sin vakt då Magny sitter på en lång reach i sina slag, som även levereras med precision i jabbarna. Condit, som har en start bakgrund i Muay Thai, tar gärna sin motståndare i clinch, men det är även här Magny gillar att ha sin motståndare. Med tanke på att Condit har varit borta i hela 18 månader och inte vunnit sedan augusti 2015 kan det finnas mycket som spökar med mentaliteten när han stiger in i oktagonen natten till nyårsafton. Förhoppningsvis får vi se en härlig match som inte går längre än 2.5 ronder. Just nu erbjuder Betfair 1.9 gånger pengarna.

[go_pricing id=”asd_594ed7_5a4648b4a5c90″]

Det var allt för detta året. God fortsättning allihop så hörs vi nästa år!
Glöm inte att posta dina rader i vår Facebookgrupp. Klicka här.

FLER NYHETER

UFC Vegas 20: Vi tippar hela galan och väljer ut bettingfavoriterna

Äntligen helg och dags för ytterligare en UFC-gala. Denna gång stundar UFC Vegas 20 med...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Resultat – Derrick Lewis knockar Curtis Blaydes

Inatt ägde ännu en UFC-gala rum i Las Vegas, Nevada där vi i huvudmatchen fick...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Matchkort och Sändningstider

Denna natt anordnar UFC en gala i högkvarteret UFC Apex i Las Vegas, Nevada. I...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens favoriter

Låt oss blicka framåt mot UFC Vegas 19 som levererar hela 14 matcher. Fyra av...

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

UFC 257: Resultat – Poirier och Chandler vinner via KO/TKO

Inatt ägde UFC 257 rum på Fight Island i Abu Dhabi där vi bjöds på...

LÄS MER

UFC 257: Conor McGregor vs Dustin Poirier 2 – Countdown

Nu är det endast 6 dagar kvar till den efterlängtade supermatchen mellan Conor McGregor och...

LÄS MER

UFC Fight Island 7: Resultat – Max Holloway besegrar Calvin Kattar

Under gårdagskvällen ägde UFC Fight Island 7 rum på Yas Island, Förenade Arabemiraten. Galan bjöd...

LÄS MER

UFC Fight Island 7: Matchkort och Sändningstider

Denna kväll anordnar UFC deras första gala för 2021 där forne fjäderviktsmästaren Max Holloway möter...

LÄS MER