UFC 225: Somebody’s 0 has got to go

Författare: Jaser Davari

Publicerad: 2018-06-07 00:00

Det här måste vara en av de sämsta matcher, när det kommer till nivå av skicklighet, som UFC någonsin bokat, om inte den sämsta. Och den går på huvudkortet, något den före detta Strikeforcemästaren Alistair Overeem var snabb att utryckta sitt missnöje med. Den #2 rankade tungviktaren är nämligen själv placerad på underkortet. Men för att citera Dana White: ”When Alistair Overeem sells as many pay-per-views as ‘CM Punk’ does, we can argue”.

Med en kombinerad burtid på 2.59 minuter som professionella fighters finns det inte mycket att gå på när en analys ska göras av matchen mellan Mike ”The Truth” Jackson (0-1) och Phil ”CM Punk” Brooks (0-1). Jackson är en striker och Brooks måste väl ändå sorteras in under kategorin grappler. Båda har de mött, och förlorat mot, Mickey Gall (4-1), som kom in i UFC via Dana Whites realityserie Looking for a fight. CM Punk förlorade via Rear-Naked Choke efter 2.14 minuter in i den första ronden, och Mike Jackson via Rear-Naked Choke 45 sekunder in i den första ronden.

Den 33 år, i sammanhanget, unge Jackson har även en amatörmatch under sitt bälte. En match mot en kille som heter Nick Felder (1-0) på LB 12 Lonestar Beatdown 12. En match som ”The Truth” förlorade via enhälligt domslut.

Phil Brooks, som fyller 40 senare i år, tränar på namnkunniga ROUFUSPORT och bör ha en fördel när det kommer till nivån på träningen jämfört med Mike Jackson som tränar på, för mig okända, 40Z.FIGHT CLUB.

Mike Jackson är favorit att vinna på oddset 1.45 mot CM Punk på 2.80, så var spelvärdet finns är ganska givet.

Nästan tre gånger pengarna på, vad som i mina ögon är, en ”coin flip”.

Tja, varför inte?

CM Punk som segrar på oddset 2.80.

Rygga här


Se alla MMA speltips här