Speltips: Bra läge för skräll mellan Kevin Lee och Al Iaquinta

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-12-11 00:00

UFC-galorna avverkas som på löpande band. Nu till helgen arrangeras UFC on FOX 31 som går av stapeln på Fiserv Forum i Milwaukee, USA.

Galan blir den sista i TV-kanalen FOX innan ESPN tar över sändningsrättigheterna vid årsskiftet.

UFC on Fox toppas av en lättviktsmatch mellan Kevin Lee och Al Iaquinta. För er som minns är den här fighten en returmatch – båda herrarna möttes nämligen för snart fem år sedan. Den gången vann Iaquinta på ett enhälligt domslut.

Lee har gjort det bra sedan deras första möte och har sedan dess vunnit 10 av sina 12 matcher. Så sent som i april besegrade Lee den stentuffe strikern Edson Barboza på teknisk knockout. Lees totala record är 17 segrar och 3 förluster.

Iaquinta har varit långt ifrån lika aktiv. 7 matcher har 31-åringen hunnit med sedan han besegrade Lee senast. Hans senaste match mot Khabib Nurmagomedov på UFC 223 slutade med förlust – men trots detta blev han lovordad för sin insats. Anledningen till detta är för att han tog matchen på bara några dagars varsel mot viktklassen i särklass bästa fighter.

Båda herrarna har brottningen som sin bas, men i övrigt skiljer dem sig åt en hel del. Lee är mer av en fysisk fighter som gillar att slå hårt och gå på nedtagning. Lee är definitivt den mer dynamiske och kraftfulle fightern av dem två. Iaquinta slår hårt även han, men går trots sitt brottningskunnande sällan på nedtagningar. Om Iaquinta får välja håller han helst matchen stående och arbetar med sin boxning.

Lee är klar favorit

Lee är väldigt högt rankad i lättvikten och återfinns på plats 3. Av denna anledning är det inte så märkligt att han också är favorit enligt spelbolagen. Motståndaren Iaquinta är rankad på plats 9. Matchen är planerad att gå fem ronder och då Lee har visat tidiga trötthetstecken tidigare så finns det risk för att han tappar den kontroll som han gärna vill ha i de senare ronderna.

Ett spel på Lee är det säkra kortet, men då Iaquinta ändå ger goda odds så kan det vara värt att chansa på honom.

Unibet håller Lee som favorit till 1.33 medan Iaquinta ger 3.15 gånger pengarna.

Mobilebet håller Lee som favorit till 1.30 medan Iaquinta ger 3.30 gånger pengarna.

Betfair håller Lee som favorit till 1.33 medan Iaquinta ger 3.25 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips