Speltips: Debutanten Sergey Pavlovich favorit mot Alistair Overeem

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2018-11-21 00:00

Till helgen arrangeras UFC Fight Night 141 i Peking, Kina. Huvudmatchen på galan är mellan Curtis Blaydes och Francis Ngannou, och du kan läsa mer om oddsen för den matchen här.

En annan högintressant match på samma event är den mellan Alistair Overeem och Sergey Pavlovich. Ett tungviktsmöte mellan en meriterad veteran i Overeem mot en ung debutant i ryske Pavlovich.

Mycket står på spel i denna fight – framför allt för Overeem som kommer från två raka förluster där båda kom på avslut. Den 38-årige holländaren är i stort behov av en seger för att hålla sig fortsatt relevant i tungviktens toppskikt. Overeem har gått många matcher under sina många år i sporten. Hans nuvarande record är 43 segrar och 17 förluster.

Motståndaren Pavlovich gör sin UFC-debut och det kan vid första anblick anses något tufft att direkt ställas mot en så vass fighter som Overeem. Men Pavlovich är oerhört lovande och har ett record på 12 segrar och noll förluster. Av hans alla segrar har nio av dem kommit på knockout.

Overeem är underdog

Den här matchen lär knappast gå alla tre ronder – framför med tanke på att båda har rejält med krut i nävarna. Tittar man hur spelbolagen fördelat oddsen så tror de på Pavlovich i den här matchen. Förmodligen har det till stor del att göra med Overeems formdipp under de två senaste matcherna. Overeem har dessutom visat tecken på en försvagad förmåga att ta en smäll vilket ökar ryssens sannolikheter ytterligare.

Ett spel på Pavlovich är av ovannämnda anledningar inte helt tokigt då spel på honom ger ganska bra utdelning. Så det är helt klart värt att lägga en slant på att debutanten vinner. Men det är inte helt fel att satsa pengarna på Overeem heller. Matchen bedöms bli jämn – vilket också speglar sig i oddsen.

Unibet håller Pavlovich som favorit till 1.75 medan Overeem ger 2.00 gånger pengarna.

Mobilebet håller Pavlovich som favorit till 1.71 medan Overeem ger 2.10 gånger pengarna.

Betfair håller Pavlovich som favorit till 1.74 medan Overeem ger 2.05 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips