Speltips: Dominick Reyes ger Volkan Özdemirs hans tredje raka förlust

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-03-14 00:00

UFC London, eller UFC Fight Night 147 som galan heter, innehåller ett relativt starkt matchkort. I toppen av galan återfinns två toppmatcher i weltervikt. Darren Till mot Jorge Masvidal och Leon Edwards mot Gunnar Nelson.

En annan intressant och betydelsefull match på huvudkortet är den mellan Volkan Özdemir och Dominick Reyes. Det handlar om nummer 6 mot nummer 8 på UFC-rankingen för lätt tungvikt.

Özdemir och Reyes går in i den här matchen med olika förutsättningar och med olika mål.

Riskerar tre raka förluster

För Özdemir handlar det om att bryta förlustsviten och visa att han förtjänar sin plats bland de bästa i viktklassen. 29-åringen har förlorat två raka matcher, först i titelmatchen mot Daniel Cormier och därefter mot senaste titelutmanaren Anthony Smith. En tredje förlust vore ödesdigert för Özdemirs karriär.

Reyes befinner sig i en helt annan sits. Matchen är hans blott femte i UFC men med tanke på hur enkel hans resa varit hittills så är förhoppningarna på honom väldigt stora. Reyes är för övrigt obesegrad med tio raka vinster på sitt MMA-record. Kan han slå Özdemir så lär han vara max en match bort från en titelmatch.

Både Özdemir och Reyes är två stående fighters som gillar att mixa med både slag och sparkar. Historiskt sätt har Özdemir fler KO-vinster medan Reyes har mer balans bland siffrorna på sitt record.

Erfarenhetsmässigt så ligger Özdemir före och han är också den som mött de starkare namnen. För Reyes blir lördagens match hans svåraste uppgift i karriären.

Reyes är i framkant

Som vi sett tidigare är Özdemir alltid bara en träff från att knocka sin motståndare. Schweizaren har gott om KO-power. Rent tekniskt och fysiskt så bör dock Reyes vara i framkant och precis som oddsen visar blir nog detta avgörande för matchens utgång.

Vårt tips är att Reyes tar hem segern på O2 Arena.

Unibet håller Reyes som favorit till 1.38 medan Özdemir ger 3.05 gånger pengarna.

Mobilebet håller Reyes som favorit till 1.38 medan Özdemir ger 3.05 gånger pengarna.

Betfair håller Reyes som favorit till 1.30 medan Özdemir ger 3.00 gånger pengarna.

888 håller Reyes som favorit till 1.38 medan Özdemir ger 3.05 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips