Speltips: Stor skrällchans i matchen mellan Petr Yan och John Dodson

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-02-21 00:00

På lördag väntar karriärens hittills största test för bantamviktslöftet Petr Yan. Han möter toppnamnet och ex-titelutmanaren John Dodson under den kommande UFC-galan i Prag.

Den ryske stjärnan Yan har gått som tåget sedan hans inträde i UFC förra sommaren. Tre raka segrar på mindre än sex månader och fortsätter Yan så här så kanske han gör sex totalt innan UFC-karriären firar ettårsdag.

Yan har däremot aldrig ställts mot en så tuff och skicklig motståndare som Dodson. De flesta trogna UFC-följare känner till Dodson väl. Han utmanade Demetrious Johnson om bältet i flugvikt vid två tillfällen och hade ljusglimtar båda gångerna även om han slutligen besegrades. De senaste tre-fyra åren har dock Dodson varvat vinster och förluster.

Det är svårt att sia om utgången i den här matchen då det fortfarande råder vissa frågetecken för hur bra Yan faktiskt är. Att han sett mycket bra ut mot mindre kvalificerat motstånd är en sak men hur presterar han mot en veteran och skicklig fighter är en annan.

Rent tekniskt i det stående bör ändock Yans färdigheter vara vassare men som alltid med Dodson så har han en otrolig fysik som kan få de flesta på fall.

Värt att chansspela på Dodson

Spelbolagen favoriserar Yan kraftigt här. Kanske har det med till viss del med ”hemmaplansfördelen” att göra, eller att Dodson varit så ojämn.

Dodson är väldigt tuff dock och har aldrig förlorat på avslut. Kom ihåg att han så sent som för 1,5 år sedan förlorade mot Marlon Moares på delat domslut. Dodson gör mycket sällan en plattmatch.

Eftersom oddset på Dodson är så höga så är det faktiskt väldigt spelvärt att lägga en slant på amerikanen. Han har ju också sin brottning till godo ifall det skulle krisa mot Yan i det stående.

Unibet håller Yan som favorit till 1.36 medan Dodson ger 3.10 gånger pengarna.

Mobilebet håller Yan som favorit till 1.35 medan Dodson ger 3.20 gånger pengarna.

Betfair håller Yan som favorit till 1.33 medan Dodson ger 3.25 gånger pengarna.

Ta del av Unibets fina erbjudande på 500% bonus på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips