UFC 225: Det absolut bästa spelvärdet inför helgens UFC

Författare: Fransisco Villa

Publicerad: 2018-06-07 00:00


I huvudmatchen mellan Robert Whittaker och Yoel Romero är den förstnämnde klar favorit hos oddssättarna. Hans favoritskap har dessutom ökat en del i takt med att spelen kommer in ju närmare match vi kommer. Det är ju så det funkar så det är inget konstigt med det. Personligen anser jag det vara helt rätt att mästaren är favorit, men oddset är aningen skevt och jag misstänker att man underskattar Romero.

En intressant omständighet är att Romeros absolut bästa, och mest troliga, chans till seger är via avslut – sannolikt KO. Han har en oortodox och svårläst fightingstil. Han har dessutom KO-kraft, som han behåller långt in i fighten även om han blir trött.

Whittaker har bättre kardio, högre output och är en bättre poängfighter. Går matchen till domslut så är det mästaren som lämnar med bältet. Romero som vinnare innebär, utifrån hur jag ser på fighten, att han lyckas avsluta Whittaker. Oddset för Romero som vinnare ligger för närvarande på 2.80 hos Unibet. Oddset för att han ska vinna via avslut är hela 3.85. Det är, sett till förutsättningarna, ett riktigt spelvärt odds. Därför spelar vi:

.

Rygga här


Detta är en intressant matchning mellan en smart veteran och en hungrig nykomling. Det är en match där UFC hoppas att den otroligt explosive Tuivasa ska presentera sig för den amerikanska publiken (därav huvudkortet) genom att köra över den mycket kände f.d. mästaren. Frågan är om UFC får sin önskan uppfylld.

En hel del talar för att Tuivasa kommer att besegra – sannolikt avsluta – Arlovski via KO och inkassera sin åttonde raka vinst via knockout. Han har hittills avslutat samtliga sina sju motståndare via KO i första ronden. Med tanke på att Arlovskis haka gav upp för flera år sedan räcker det sannolikt med en ’halvträff’ för att han ska lyckas avsluta veteranen. Sannolikt redan i första ronden – det är så han jobbar.Om Arlovski, tack vare sin stora erfarenhet och mma-kunskap, skulle lyckas överleva första ronden så ökar hans chanser avsevärt. Veteranen har hyfsade nedtagningar och är tillräckligt bra på marken för att kunna hålla kvar och kontrollera motståndaren. Ett sådant scenario skulle dessutom trötta ut ynglingen som är en utpräglad striker och inte van vid utdragen grappling.

Tuivasa har aldrig gått förbi rond ett. Hans fysik och fightingstil tyder på att han troligen tröttnar avsevärt efter 5 minuter. Arlovski har bra kardio och han orkar hålla uppe tempot över tre ronder. Skulle han lyckas överleva de första 5-7 minuterna av fighten ger jag honom goda möjligheter att knipa ett domslut. Arlovski har två raka poängsegrar där han lyckats besegra yngre och mer explosiva fighters genom att använda smart taktik – dvs att fightas defensivt och skydda hakan.


Rygga här