UFC Fight Night 120: Dustin Poirier vs. Anthony Pettis – Bettingtips och analys

Författare: MMABetz

Publicerad: 2017-11-08 00:00

Poirier vs. Pettis – 3 bettingtips

 Detta är en högintressant match mellan två ytterst kompetenta fighters. Deras stilar och kompetens bäddar för en spännande drabbning. Den rymmer dessutom en del intressanta aspekter som man kan använda för att betta. Nedan ger vi er tre stycken speltips som vi ser spelvärde i.

155 lbs.: Dustin Poirier (21-5) vs. Anthony Pettis (20-6)

 Dustin Porier (# 8) har sett bra ut sedan han tog klivet upp från 145 lbs. Han är en erfaren och wellrounded fighter. Han är southpaw och hans striking är dynamisk och kraftfull. Han har en boxningsorienterad stil, snabba händer och är villig att kliva in och byta slag. Han är en underhållande fighter men tar stundtals för stora risker. Poirier har helt okej brottning som han väver ihop effektivt med sin striking. Han har ett tungt topp-game på marken och är en stabil grappler. Han har framför allt en bra d’arce choke. Se upp för KO-kraft och vilja att kliva in och avfyra bomber.

Anthony Pettis (# 13) f.d. mästare i lättvikt valde efter en kort sejour i 145 lbs. att återvända till lättvikt. Pettis är en erfaren fighter med ett brett “skill set”. Pettis är en giftig stående fighter – som har kanske det mest dynamiska spark-gamet i UFC. Han är kickboxare med exceptionellt bra sparkar och hyfsade händer. Han har dessutom ett mycket farligt submission-game. Hans brottning har tyvärr varit en akilleshäl. Pettis stil i hans stående game kräver tid och utrymme. När han får det briljerar han. Får han inte det så har han flera gånger hamnat i trubbel. Han har tex flera gånger haft svårt när han blivit tillbakapressad och grindad mot buren av starka brottare.

Intressanta faktorer och spel x 3

 Vinnare

Pettis såg bra ut mot Jim Miller i sin senaste match. Det är dock den enda match, åtminstone på senare tid, där han sett ut som sitt gamla jag. Då ska det beaktas att det var just mot Miller, en fighter som inte imponerat på sistone. Miller såg tex bedrövlig ut mot Massaranduba Trinaldo nyligen.

Både Pettis och Poirier har slagit Miller under 2017. Därefter har dock Poirier mött Eddie Alvarez i en match han, mer eller mindre, dominerade fram tills att den bröts pga illegala knän från Alvarez. Poirier såg riktigt vass ut i den matchen fram till stoppet.

Poirier har skapliga nedtagningar och offensiv brottning, något han använde framgångsrikt i sin vinst mot Joe Duffy. Just den sortens press har Pettis haft svårt att hantera. Även om Poirier inte är någon “power wrestler” så kan han skapa problem för Pettis med sin brottning. Han kan ta bort en del av Pettis explosivitet och dynamiska striking genom att grinda honom.

Trots detta är det många bettingsajter som håller Pettis som favorit i denna match. Vi anser därför att det finns spelvärde i Poirier som vinnare.

Speltips 1.

– Betsafe ger ett odds på 2.01 ggr pengarna för Poirier som vinnare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Domslut

Pettis har bara avslutats en enda gång i sin karriär och det var på UFC 206, mot Max Holloway i 145 lbs. – dvs när Holloway var helt ostoppbar och stormade fram mot titeln. Stoppet kom av en kombination av kroppsspark och slag. I fjädervikt var Pettis hårt nedbantad och såg inte ut att må speciellt bra. Hans förmåga att ta emot stryk var sannolikt påverkad av den hårda viktnedgången. Därav drar vi slutsatsen att han är mycket svår att avsluta.

Poirier har blivit KO:ad 2 gånger – mot Conor McGregor och Michael Johnson. Bägge är kända för slagkraft och precision – det gör att vi ändå kan anse Poiriers haka vara stabil. Pettis är inte heller känd som någon KO-artist. Vi anser därför att det är stor chans att matchen går tiden ut.

Speltips 2.
– Betsafe ger ett odds på 2.65 ggr pengarna för att matchen går till domslut.

Submission

När Pettis blir pressad bakåt eller mot buren så begränsas hans striking avsevärt. Flera motståndare har använt sig framgångsrikt av den strategin och Poirier kommer alltså sannolikt göra detsamma.

Pettis är dock inte helt ofarlig i dessa situationer. Charles Oliveira, Gilbert Melendez och Benson Henderson är alla tre riktigt vassa svartbälten i bjj. De har även det gemensamt att de har submittats av Pettis. Alla tre tillfällen har varit när Pettis pressats av motståndaren och svarat med offensiva submissiontekniker (guillotine och armbar). Poirier är en stabil grappler men han väldigt offensivt lagd och tar ofta risker. Om han glömmer bort defensiven för ett ögonblick mot Pettis så kan det straffa sig. Alltså ser vi spelvärde i att Pettis vinner på submission.

Speltips 3.

– Betsafe ger ett odds på 4.85 ggr pengarna för att Pettis vinner på submission.

Lycka till!

Redaktionen MMABetz