UFC Fight Night Barboza vs Lee – Speltips till huvudkortet

Author: Fransisco Villa

Published: 2018-04-20 00:00

UFC Fight Night – Barboza vs. Lee

Vi inleder med de matcher vi väljer att undvika på huvudkortet. Det är två matcher som inte är särskilt spelvärda, åtminstone inte om man är på jakt efter riktigt intressanta odds. Om man däremot vill satsa en slant mest för spänningens skull så är det givetvis inga problem – tvärtom.

Den första fight vi undviker är Justin Willis (1.29) vs. Chase Sherman (3.40). Vid första anblick kan oddset på Sherman verka vara intressant, men när man kikar närmare på hans prestationer i UFC inser man snabbt att han inte lämpar sig för investeringar. Willis kommer ta hem detta men oddsmakarna har gjort en korrekt bedömning av oddset och därför är spelvärdet begränsat.
Nästa match vi undviker är Jim Miller (3.75) vs. Dan Hooker (1.25). Även här kan man luras att tro att veteranen och tuffingen Miller, till 3.75 gånger pengarna, är ett bra odds. Så är inte fallet. Det är ett helt korrekt odds med tanke på hur han har sett ut på sistone.

Nu till två matcher där vi ser spelvärde.

145 lbs.: Frankie Edgar (1.44) vs. Cub Swanson (2.65) Unibet

Frankie Edgar och Cub Swanson har mötts en gång tidigare. Det gången vann Edgar via submission i femte ronden. Det var en ganska dominant seger för Edgar men mycket har hänt sedan dess. Båda dessa fighters förlorade i sina senaste matcher mot Brian Ortega. Cub tog därefter några månaders break och kommer nu tillbaka fysiskt och mentalt förberedd.

Edgar blev rejält KO:ad – hans första förlust via knockout – av Ortega för en och en halv månad sedan. Han skulle ha gått titelmatch men när Max Holloway skadade sig accepterade han att möta Brian Ortega istället. Det skulle visa sig vara ett olyckligt beslut. Istället för fjäderviktstiteln fick han åka hem med en KO-förlust. Det måste rimligen ha varit ett tungt slag.

Tyvärr slutar inte motgångarna där. Edgar förlorade nyligen sin far som avled efter en tids sjukdom. Det är något som definitivtpåverkar fokus och förberedelser inför en fight. Sammantaget finns det alltså mycket som pekar på att det inte var ett smart beslut att ta sig an en utvilad och motiverad Cub Swanson just nu. Därför tror jag att Swanson tar hem detta – odds 2.75 Unibet.

Rygga bettet här

185 lbs. David Branch (2.65) vs. Thiago Santos (1.44) Unibet

David Branch är en erfaren och wellrounded fighter. Han har fin teknisk boxning men är mest känd för att vara en mycket duktig grappler. Han har dessutom skaplig offensiv brottning och bör kunna stänga distansen och ta ned Santos. Thiago Santos är fullständigt livsfarlig om han får utrymme för sitt stående game. Han sparkar som en mulåsna och har bra kraft i händerna. Hans svaghet är hans grappling och i viss mån även hans kondition.

Om Branch lyckas stänga distansen och göra detta till en grapplingmatch ger jag honom goda chanser att ta hem segern. Det som får mig att tveka en aning är att han inte är särskilt stryktålig. Men i fighten mot Luke Rockhold lyckades han implementera just denna strategi i första ronden – som han vann övertygande. Sen blev han dessvärre ground-and-poundad till submission av Rockhold men det är en annan femma. Rockholds grappling är ljusår bättre än Santos.

Till oddset 2.65 ser jag hyfsat spelvärde på David Branch. Det tål att tänkas på!

Rygga bettet här

FLER NYHETER

UFC Vegas 20: Vi tippar hela galan och väljer ut bettingfavoriterna

Äntligen helg och dags för ytterligare en UFC-gala. Denna gång stundar UFC Vegas 20 med...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Resultat – Derrick Lewis knockar Curtis Blaydes

Inatt ägde ännu en UFC-gala rum i Las Vegas, Nevada där vi i huvudmatchen fick...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Matchkort och Sändningstider

Denna natt anordnar UFC en gala i högkvarteret UFC Apex i Las Vegas, Nevada. I...

LÄS MER

UFC Vegas 19: Vi tippar hela galan och väljer ut omgångens favoriter

Låt oss blicka framåt mot UFC Vegas 19 som levererar hela 14 matcher. Fyra av...

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

UFC Vegas 18: Resultat – Volkov och Sandhagen vinner via TKO/KO

Inatt möttes tungviktarna Alistair Overeem och Alexander Volkov i Las Vegas i huvudmatchen. Ryssen visade...

LÄS MER

UFC Vegas 18: Matchkort och Sändningstider

Denna natt kommer UFC anordna en gala Las Vegas i hemmaarenan UFC APEX där tungviktarna...

LÄS MER

UFC 257: Resultat – Poirier och Chandler vinner via KO/TKO

Inatt ägde UFC 257 rum på Fight Island i Abu Dhabi där vi bjöds på...

LÄS MER

UFC 257: Conor McGregor vs Dustin Poirier 2 – Countdown

Nu är det endast 6 dagar kvar till den efterlängtade supermatchen mellan Conor McGregor och...

LÄS MER