UFC ON FOX 31: BETTINGANALYS HUVUDKORT

Författare: Fredrik

Publicerad: 2018-12-14 00:00

Speltips-ufc-on-fox-31155 lbs.: Kevin Lee (1.33) vs. Al Iaquinta (3.15) Unibet

Kevin Lee (16-4) är för närvarande rankad som nummer 4. Han har hunnit bli 26 år och är en superatletisk, explosiv och muskulös f.d. brottare. I sin UFC-debut (februari 2014) förlorade han mot Al Iaquinta via domslut och han är alltså ute efter revanch. Han har ett facit på 10-3 i UFC och kommer senast från en imponerande seger mot Edson Barboza.

Al Iaquinta (13-4-1) har hunnit bli 31 år gammal. Han brottades i high school och bytte sedermera till mma. Han tog sig till UFC genom att gå till final i TUF och etablerade sig därefter lättviktsdivisionen. Han stod på 5 raka vinster när han i april förlorade mot Khabib Nurmagomedov – en fight han tog på ett dygns varsel. Pga skador och problem med UFC har han tävlat mycket sparsamt på senare tid. Detta blir hans blott tredje oktagonframträdande sedan 2015.

Lee kommer jobba hårt för nedtagningar och om han får toppkontroll har han ett klart övertag. Hans toppgame är av mycket hög klass. Det kan dock bli svårt mot Iaquinta som, med hjälp av sin brottningsbakgrund, lyckades göra det svårt för Khabib Nurmagomedov. I längden blir det nog ändå så att Lee får topposition på marken. I det stående är det troligen jämnare. Iaquinta har solid boxning med bra slagkraft. Han är in någon stor tekniker men kombinationen av grundteknik, kraft och tuffhet räcker långt. Lee har utvecklat sin striking rejält på senare år. Han har blivit duktig på att utnyttja sin extrema räckvidd och jobbar effektivt bakom jabben. Den tuffe Iaquinta har slagkraften för att alltid utgöra ett hot. Lee har dock visat fin utveckling och bör ha goda möjligheter att ta matchen till marken. Det bör räcka till seger. Vinnare Kevin Lee.

Ta del av Unibets fina kampanj, där ni får 500kr att spela för när ni lägger in 100kr.
Ta del av erbjudandet här

155 lbs.: Edson Barboza (1.95) vs. Dan Hooker (1.83) Mobilebet

Edson Barboza (19-5) är rankad som nummer 5 i lättvikt och är en, sedan länge, etablerad toppfighter. Han är en mycket duktig striker med thaiboxningsbakgrund och känd för livsfarliga sparkar. Efter två raka förluster beslutade Barboza att lämna coach Mark Henry och teamet för att istället söka sig till Florida och American Top Team. Det ska bli intressant att se vilken inverkan detta får på hans prestation i buren.

Dan Hooker (18-7) är en storvuxen 28-årig Nya Zeeländare som, efter fyra raka vinster, är på väg uppåt i viktklassen. Han är för närvarande rankad som nummer 14. Han är wellrounded, kraftfull och med sina 183 cm är han ganska svår att tampas med i 70-kilosklassen.

Barboza har en tendens att bli inaktiv och avvaktande när han blir hårt pressad bakåt. Det blir alltså viktigt att cirkla och vara aktiv i fotarbetet. Om han kan ge sig själv tid och utrymme för sitt dynamiska strikinggame har han goda möjligheter att vinna här. Hooker är en bra striker med bra kraft. Tekniskt är han inte på samma nivå som Barboza. Hookers markgame är helt okej men han kommer få mycket svårt att ta ner brassen. Det mesta talar, enligt vår uppfattning, för att den mer erfarne och tekniske fightern gör vad som krävs för att ta hem en domslutsseger. Vinnare Edson Barboza.

Mobilebet har ett fint erbjudande för alla nya kunder, sätt in 200kr få 800 kr att spela för .
Ta del av kanonebrjudandet här

135 lbs.: Rob Font (1.53) vs. Sergio Pettis (2.50) Betfair

Rob Font (15-4) är 31 år gammal och mäter 173 cm, dvs något längre än sin motståndare. Han är en kraftfull och hårdslående striker med ett UFC-facit på 5-3. I sin senaste fight inkasserade han en förlust – via brutal KO – mot brassen Raphael Assuncao. I matchen innan dess tog han dock en fin skalp när han besegrade Thomas Almeida via KO.

Sergio Pettis (17-4) är trots sin erfarenhet endast 25 år gammal. Han har samlat ihop ett UFC-record på 8-4. Efter att i sin senaste match ha förlorat mot den nummer 1-rankade brassen Jussier Formiga valde han att återvända till 135 pounds. En viktklass där han tidigare har tävlat.

Font är en aggressiv fighter med rejäl KO-kraft. Han är inte direkt någon tekniker och har vissa luckor i defensiven. Om han träffar kan kvällen mycket väl vara över. Sergio Pettis är ingen stor bantamviktare och saknar KO-kraft. Han är en väldigt teknisk striker med bakgrund inom taekwondo och kickboxning. Detta kommer troligen bli en strikingmatch där Font pressar framåt med tunga tekniker. Pettis kommer behöva använda sitt fina fotarbete för att cirkla på utsidan och plocka poäng med långa precisa tekniker. I bantamvikt måste Pettis hantera större och starkare motståndare med mer slagkraft. Det tror vi kan ta lite tid att vänja sig vid. Hans haka är inte helt pålitlig och det kan bli mycket kostsamt mot en fighter som slår hårt. Vi tror sammantaget att Rob Font tar hem segern i denna fight.

Ta del av Betfairs fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här

155 lbs.: Jim Miller (3.50) vs. Charles Oliveira (1.30) bet365

Jim Miller (29-12) har hunnit bli 35 år gammal och är tveklöst mycket nära slutet av sin långa mma-karriär – han gjorde professionell debut 2005. Han har ett UFC-record på 18-11, 1 NC.

I sin senaste match besegrade han den mediokre Alex White via submission. Innan dess hade han fyra raka förluster. Miller är från början brottare och har bra kraft i sina tekniker. Han är även svartbälte i bjj och har ett utmärkt markgame.

Charles Oliveira (24-8) är 29 år gammal och mäter 178 cm. Han började träna bjj redan vid 12 års ålder och tog långt senare steget över till mma. Han är i grunden en aggressiv och underhållande submission-grappler. Han har dock genom åren utvecklat ett stabilt thaiboxningsorienterat striking-game.

Dessa två har mötts en gång tidigare. Det var i december 2010 och då vann Miller via kneebar. Idag är det två mycket erfarna herrar som möts i oktagonen. Sett till tidigare prestationer och var de befinner sig i karriären talar det starkt för att Oliveira tar hem detta. Miller kan sannolikt, tack vare sitt solida markgame, göra det svårt för Oliveira i denna fight. Man kan heller aldrig räkna ut en erfaren ringräv som Miller men han bör i nuläget inte kunna besegra brassen. Oliveira som vinnare.

Ta del av Bet365 fina erbjudande där ni får 100% bonus upp till 1000kr på första insättningen.
Ta del av erbjudandet här