Veckans bomb: Alistair Overeem saknar haka – Alexei Oleinik vinner på KO

Författare: Kevin Lundgren

Publicerad: 2019-04-19 00:00

Det har blivit dags att presentera Veckans bomb som vi tagit från huvudmatchen på UFC Fight Night 149.

Alistair Overeem vs Alexei Oleinik

Ska man utgå från dessa två herrars meritlista och kunnande så är det en klassisk matchning mellan en striker i Alistair och en grappler i Alexei. Om Overeem kan hålla matchen stående så är det svårt att se honom förlora rent tekniskt. Han är en bättre striker än Oleinik – och det med hästlängder.

Däremot, om Oleinik skulle få ner matchen på marken och framför allt befinna sig i topposition så blir läget genast annorlunda. Oleinik är otroligt begåvad när det kommer till diverse lås. 41-åringen har 45 submissionsegrar på sitt record, och även om Overeem har sett det mesta så har just ryssen en låda full av mer sällsynta strypningar.

Vad bör man då tippa på ifall man är ute efter en superskräll, eller bomb som vi kallar det?

Alistair på knock ger inte så mycket, inte heller Oleinik på submission. Därför vrider vi på det lite mer. Alistair har en sargad haka och har åkt ner massvis av gånger under sin karriär. Att han är 38 år gammal gör bara förmågan att ta stryk sämre och sämre för varje dag som går. Oleinik är ingen superboxare men med tanke på att han kommer hota med nedtagningar så lär luckor uppstå i det stående. Att Oleinik slår hårt vet vi om och en ren träff på hakan eller tinningen räcker.

Spel på Oleinik på knockout ger riktigt bra utdelning och får bli veckans bomb för UFC Fight Night 149.

Oddset för seger på knockout för Oleinik

Betfair ger 10.00 gånger pengarna för KO-seger för Oleinik.

Ta del av Betfairs fina erbjudande. Spela riskfritt för 450 kronor!
Ta del av erbjudandet här

Se fler av våra MMA speltips