UFC London – speltips: Jack Hermansson borde vara favorit

Speltips: Jack Hermansson vs. Chris Curtis

  • Spelstopp: 2022-07-23 22:00
  • Odds Spelat: 2022-07-21
  • Match: Jack Hermansson vs. Chris Curtis
  • Spel: Jack Hermansson vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.90

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-07-22 7:33

Snart smäller det i London. Två svenska fighters återfinns på kortet och i den delade huvudmatchen kommer Jack Hermansson ställas mot Chris Curtis.

Jack Hermansson har erfarenheten på sin sida

Många hade sett fram emot matchen mellan Hermansson och Darren Till. Engelsmannen skadade sig och drog ur matchen. Istället hoppade Curtis in som ersättare.

Den rutinerade Hermansson ställs mot en fighter som endast gått tre matcher i organisationen. Hermansson har blandade resultat mot absolut toppmotstånd och Curtis har imponerat mot betydligt lägre rankade namn. Om vi tittar på fighter vs. fighter har den ena utövaren betydligt starkare egenskaper som MMA-atlet.

Om det hade handlat om en ren kickboxningsmatch hade Hermansson fått det tufft. Curtis har bra boxning. Han är beredd att ta ett par slag för att ge lika många tillbaka. Det borde dock inte vara något större problem i samband med helgens match. Hermansson har en del kraft i nävarna men inte någon direkt knockout power. För att hitta avslutet via slag ståendes behöver svensk-norrmannen trötta ut sin motståndare ordentligt. Jag ger Curtis en knapp fördel när det kommer till stående striking.

Undertecknad misstänker dock att helgens drabbning inte kommer utspela sig särskilt mycket i stående positioner. Curtis har fått mycket uppmärksamhet för bra nedtagningsförsvar. Han har däremot inte ställs mot särskilt bra grapplers i UFC. Tidigare under karriären har amerikanen dock fått det tufft mot duktiga brottare. I PFL dominerades Curtis på kanvasen när Magomed Magomedkerimov stod för motståndet. Hermansson är en duktigare MMA-brottare än den ovannämnda Magomedkerimov och jag misstänker att den topprankade mellanviktaren kommer ta ner och kontrollera Curtis under matchens gång. Det borde åtminstone räcka till en seger via poäng för Hermansson och ett avslut känns inte heller orimligt.

Slutsats

Jack Hermansson vinner matchen – 1.90 gånger insatsen tillbaka.

Jack Hermansson vinner - 1.90
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS