Jack Hermansson

Läs de senaste nyheterna, ryktena och speltipsen om den svenska UFC-stjärnan Jack Hermansson.

Jack Hermansson

Jack “The Joker” Hermansson, 30 år, är en svensk MMA-utövare som tävlar i UFCs mellanviktsdivision. Han kommer från Uddevalla men flyttade till Norge när han var arton år gammal. Innan Hermansson skrev kontrakt med UFC så tävlade han bland annat i Cage Warriors och Warrior Fight Series och blev mästare på båda ställena.

Tidig karriär
I sin första match mötte han Chris Greig. Hermansson vann matchen via knockout och tog hem titeln i organisationen The East Coast Fight Factory. Två av de andra vinsterna i hans tidiga karriär, som också skedde via knockout, skedde i Cage Warriors. Under ett år jobbade han ihop ett professionellt record på fem vinster och noll förluster.

Bellator MMA och andra promotioner

2012 skrev Hermansson kontrakt med Bellator MMA. Han gjorde sin Bellator-debut mot Daniel Vizcaya den fjortonde december 2012, på Bellator 84. Hermansson förlorade den jämna matchen via delat domslut. Han gick ytterligare några matcher i Bellator och övergick sedan till europeiska organisationer som Cage Warriors, Venator FC och Warrior Fight Series.

Den sjunde juni 2014 möttes Hermansson och Norman Paraisy på Cage Warriors 69, i en fight on titeln. Hermansson besegrade Paraisy med en rear-naked-choke och vann via submission i den fjärde ronden. Hermansson blev därmed mästare.

Den första augusti 2015 gick han en titelmatch i den brittiska promotionen Warrior Fight Series. Han ställdes då mot UFC-veteranen Karlos Vemola. Hermansson vann matchen via submission på grund av en armbar i första ronden och blev därmed mästare i WFS. När han därefter övergick till UFC var det med ett professionellt record på 13-2.

UFC

Hermansson gjorde sin UFC-debut mot Scott Askham den tredje september 2016, på UFC Fight Night 93. Hermansson vann matchen via enhälligt domslut.

Den 15 december 2018, gick Hermansson en match mot amerikanen Gerald Meerschaert på UFC on Fox 31. Hermansson vann matchen via submission på grund av en guillotine choke.

År 2019 har varit ett stort år för svensken. Detta då han i mars stod för en imponerande seger över David Branch via submission efter 49 sekunder. Hermansson mötte sedan den topprankade Ronaldo Souza på UFC on ESPN+ 8, den 27 april 2019, och vann matchen via domslut. Vinsten är en av de största skalperna inom svensk MMA.

Ridandes på framgångsvågen fick svensken sedan fightas i huvudmatchen vid galan i Köpenhamn mot Jared Cannonier. Där bröts dock svenskens segersvit genom TKO i andra ronden och han får nu ta nya tag i resan mot titelmatchen.

Hermansson har bokades sedan in att möta tidigare interimitel-utmanaren Kelvin Gastelum den 18 juli på Fight Island i Abu Dhabi. Väl där tog svensken en imponerande seger genom att avsluta Gastelum efter lite mer än en minut via Heel Hook.

Efter detta bokades svensken till en match mot Darren Till men denne tvingades dessvärre ställa in sin medverkan. Istället mötte svensken efter många om och men italienaren Marvin Vettori. Denne fighter blev dock för svår för svensken dom blev klart besegrad via enhälligt domslut. Han bjöd ändock på underhållning och visade en otrolig stryktålighet och för detta belönades han med Fight of the Night-bonusen. I och med förlusten är svensken dock långt från titelmatcherna.

Läs de senaste nyheterna, ryktena och speltipsen om den svenska UFC-stjärnan Jack Hermansson.

Jack Hermanssons nuvarande record är på 21-6, varav 7 av vinsterna varit inom UFC. En av vinsterna har dessutom gjort att han vunnit 2 bonusar för evenemangets bästa uppvisning.

Jack Hermansson

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/