UFC Vegas 38: Thiago Santos är tillräckligt bra för att hantera Johnny Walker

Speltips: Thiago Santos vs. Johnny Walker

  • Spelstopp: 2021-10-03 02:00
  • Odds Spelat: 2021-09-30
  • Match: Thiago Santos vs. Johnny Walker
  • Spel: Thiago Santos vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.60

Author: Alexander Clausson

Published: 2021-10-01 9:49

UFC är tillbaka med ytterligare en gala och återigen är det Apex-anläggningen i Las Vegas som står i fokus. Thiago Santos möter Johnny Walker.

Thiago Santos är nivåer över Johnny Walker

Walker inledde sin UFC-karriär med tre raka vinster och avslut. Avsluten kom snabbt och explosivt, vilket ledde till att Walker tog världens MMA-fans med storm. Som ofta när “hype-tåget” börjar rulla, gick det lite väl fort inledningsvis. Brasilianaren är okonventionell, fysiskt stark och explosiv i samband med matchinledningen. Han är dock långt ifrån en komplett fighter och har många svagheter inne i buren. Efter de två inledande vinsterna följde två tydliga förluster. Cory Anderson vann via slag och Nikita Krylov via domslut. Vad är det då som Walker saknar? Inledningsvis håller brasilianaren inte teknisk toppnivå, vare sig det kommer till striking eller grappling. Råstyrka och udda tekniker räcker mot organisationens bottenskick, men inte mot toppskicket. Hans Fight-IQ är inte heller på samma nivå om divisionens topp. Fyra av fem förluster har kommit via avslut, vilket också är ett minus för Walker.

Santos tillhör toppen av lätt tungvikt och mycket har förbättrats sedan 37-åringen tog klivet upp från mellanvikt. Santos har fördel när det kommer till grappling, teknisk striking och Fight-IQ. Han håller även bättre för fem ronder.

Om Santos spelar sina kort rätt bör segern tas hem tämligen enkelt. Går det till domslut bör Santos vina. Går det till kanvasen bör det resultera i en seger för Santo. Samma om fighten utvecklar sig till en teknisk kickboxningsmatch. “Marreta” måste undvika rena slagväxlingar under de första minuterna av rond 1. Santos har haft tendenser till oförsiktig striking tidigare och här bör Walker se sin chans. Även om det skulle utveckla sig till ett rent rallarslagsmål gör jag Santos 50% chans att ta hem segern. Med andra ord bör Santos hållas som storfavorit.

Tre viktiga faktorer inför matchen

  • Kan Santos överleva den initiala offensiven?
  • Har Walker utvecklat sitt nedtagningsförsvar?
  • Dras kombattanterna in i oförsiktig striking?

Slutsats

Thiago Santos avlutar den brasilianska spexaren – 1.60 gånger insatsen tillbaka.

Thiago Santos vinner - 1.60
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS UTFALL
30 Oct 22:00 Filip Kosovac Albert Duraev vs Roman Kopylov UFC 267 Albert Duraev vinner
1.40
Betsson