TID KVAR:

Curtis Blaydes vs. Junior dos Santos

UFC Fight Night: Raleigh, USA

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC 241: Grymt spel på antal ronder i matchen mellan Cormier och Miocic

Speltips: Daniel Cormier vs Stipe Miocic 2

 • Spelstopp: 2019-08-18 06:30
 • Odds Spelat: 2019-08-16
 • Match: Daniel Cormier vs Stipe Miocic 2
 • Spel: Över 3 ronder
 • Units: 5
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
1.83

Author: Alexander Clausson

Published: 2019-08-16 3:13

Att genomföra en matchanalys inför en ‘re-match’ kan vara både en välsignelse och förbannelse för den MMA-intresserade. Självklart är det tacksamt att kunna utgå från konkreta händelser inne i buren, samtidigt som det kan vara negativt att stirra sig blind på hur en atlet tidigare agerat mot en specifik motståndare. Helgens titelmatch mellan Daniel Cormier (22-1-0) och Stipe Miocic (18-3-0), under UFC 241, är ett utmärkt sådant exempel.

Lärdomar från det första mötet

Andra analyser jag har tagit del av lyfter gärna upp ‘längd- och räckvidd’ som faktorer vägandes tungt till utmanarens fördel, någonting som jag inte köper alls. Dessa faktorer spelar störst roll när en ‘fighter’ tvingas ut på osäkra vatten och hamnar i en situation som han eller hon inte är van vid. Cormier har under lejonparten av sina MMA-matcher mött motståndare som ofta haft ett ganska kraftigt övertag på just dessa områden. “DC” har därför redan tidigt i karriären behövt hitta ett effektivt sätt att bemöta dessa faktorer, någonting som han hittills har klarat av galant. Tvärtom har många av mästarens motståndare ofta haft svårt att kanalisera sitt övertag på ett effektivt vis. I Cormier och Miocics första möte hade den sistnämnda svårare än vanligt att hitta rätt distans och de både befann sig, under stora delar av matchen, så pass nära varandra att Miocic inte kunde få in några rena träffar på den nuvarande mästaren. Det var också Miocis oförmåga att hålla distansen som gav DC möjlighet att söka och få till ett avslut på matchen.

Min teori är att termen ‘mästarmöte’ satte griller i huvudet på Miocic under deras första match. Den mästare som avslutade Alistair Overeem och Junior dos Santos i matchernas första rond gick inte att känna igen under kvällen i fråga. Inte heller den Miocic som självsäkert gick in och dominerad Francis Ngannou under fem ronder. Var respekten för DC möjligtvis för stor under deras första möte?

Tankar inför det andra mötet

DC har passerat 40-sträcket och närmar sig en framtida pensionering. Något antydan till att mästaren tappat i förmåga under sina senaste matcher har dock inte märkts av. Cormier har ett stabilt gäng kring sig på gymmet ‘The American Kickboxing Academy (AKA)’ och träningskamraterna verkar hålla sin kapten i fortsatt god form. Flertalet träningskamrater som håller yttersta världsklass är också någonting som talar för Cormier inför helgens möte. Den sortens träningskamrater saknar nämligen Miocic i stor utsträckning.

Jag anser att rollen som underdog och utmanare kommer passa Miocic bättre i den kommande matchen mot DC och möjligtvis kommer vi få se en offensivare och hungrigare version av den före detta mästaren.

Särskilt mycket markkamp fick vi inte ta del av under det första mötet och Miocic behöver göra sitt yttersta för att så även ska bli fallet under möte nummer två. Miocic är en riktigt duktig brottare men håller inte alls samma nivå som den regerande mästaren. Jag har en känsla av att utmanaren kommer lyckas hålla det ståendes under matchens första ronder men att Cormier sedan kommer kunna implementera sina nedtagningar i sin ‘game-plan’ mer och mer.

3 faktorer som talar för Daniel Cormier

 • Analytiska förmåga och hög ‘Fight IQ’
 • Vunnit samtliga ronder i tungvikt (cirka 30 stycken)
 • Genomfört ett lyckat titelförsvar sedan den första matchen

3 faktorer som talar för Miocic

 • Har tillgång till en av divisionens kraftfullaste högerhänder
 • Försvarat 75 % av alla försök till nedtagningar i UFC
 • Har aldrig förlorat två matcher i rad

Slutsatser

Två väldigt svåravslutade herrar gick under deras senast drabbning inte ens den första ronden ut. Den här gången är sannolikheten stor att vi kommer få se matchen gå ända in i mästarronderna. Antal ronder: Över 3 ronder – 1.83 gånger pengarna på Betsafe 

Cormier är i mitt tycke den näst främste MMA-utövaren i modern tid (dessvärre för “DC” så råkar den bästa befinna sig i mästarens tidigare viktklass). Miocic tillhör onekligen också den absoluta eliten men ett spel över 1.50 gånger pengarna är ett lockande odds och den regerande mästaren ger i nuläget 1.78 gånger pengarna. Taget! Vinnare: Daniel Cormier på 1.78

Till Betsafe
Matchen går över 3 ronder på 1.83
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS