Stipe Miocic

Här hittar ni nyheter, rykten och speltips om den forne UFC-mästaren Stipe Miocic, som av många anses vara den bästa tungviktaren någonsin i UFC.

Stipe Miocic

Stipe Miocic, 36 år, är en amerikansk MMA-fighter med kroatiskt ursprung. Han har just nu kontrakt med UFC och tävlar i organisationens tungviktsdivision. Tidigare har han varit mästare i sin viktklass. Av många anses han vara en av de främsta tungviktsutövran i UFCs historia. Under sin studietid, gymnasiet och på College, spelade Miocic baseball, amerikansk fotboll och brottades.
Han föddes i Euclid och bor nu i Independence i Ohio. Hans fightingstil utmärks av en blandning av boxning och brottning.

Början av MMA-karriären
Miocic började slåss för NAAFS, en Ohiobaserad promotion, och gjorde sin debut 20 februari 2010. Han startade sin karriär med att vinna sex matcher på raken och vinna NAAFs mästerskap i tungvikt. När han gick vidare till UFC var det med ett professionellt record på 6-0.

UFC

Den 14 juni 2011 tillkännagavs det att Miocic hade skrivit ett kontrakt med UFC om flera matcher.

Miocic gjorde sin UFC-debut mot Joey “The Mexicutioner” Beltran. Matchen ägde rum på UFC 136, den åttonde oktober 2011. Miocic vann matchen via enhälligt domslut (29–28, 30–27 och 29–28).

Den 14 maj 2016, på UFC 198, ställdes Miocic mot den dåvarande mästaren i tungvikt, Fabricio Werdum. Miocic träffade Werdum med en högerkrok, medan han backade iväg från en störtskur av slag. Miocic vann via knockout i första ronden och blev därmed UFC nya mästare i tungvikt. Miocic fick även en bonus för kvällens bästa prestation.

Miocic försvarade sitt bälte mot Alistair Overeem, Junior dos Santos och Francis Ngannou innan han förlorade sitt bälte.

I sin fjärde titelförsvarsmatch ställdes han mot UFCs mästare i lätt tungvikt, Daniel Cormier. Matchen ägde rum den sjunde juli 2018, på UFC 226. Miocic förlorade via knockout i första ronden och därmed tog det längsta väldet över tungviktsbältet i UFCs historia.

Miocics nuvarande record är på 18-3, varav sju av vinsterna har varit i UFC. Fyra av matcherna har gett honom bonus för evenemangets bästa uppvisning. Sedan 25 februari 2019 är han på nummer tio i UFCs officiella rankning.

Stipe Miocic

Daniel Cormier vill möta Stipe Miocic till sommaren

UFCs tidigare dubbelmästare, Daniel Cormier, deltog under måndagens avsnitt av 'MMA Show'. I ett samtal med ESPN-jo...

Läs mer

Stipe Miocic vs. Daniel Cormier III kan bli av först till sommaren

Stipe Miocic och Daniel Cormier kommer med största sannolikhet tilldelas en plats i UFCs 'Hall of Fame' efter att d...

Läs mer

UFC-mästaren Stipe Miocic vill möta Tyson Fury

Under lördagen visade det sig att tungviktsboxaren Tyson Fury (29-0-1, 20 KOs) har börjat träna MMA. Nyheten levere...

Läs mer

Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 – här är oddsen

Tidigare under veckan uppmärksammade MMABetz UFC-presidenten Dana Whites uttalande om att ytterligare ett tungvikts...

Läs mer

Dana White: Stipe Miocic vs Daniel Cormier 3 är i planeringsstadiet

Det verkar som att den tidigare dubbelmästaren Daniel Cormier kommer återvända till buren åtminstone en gång till i...

Läs mer

Stipe Miocic knockar Daniel Cormier i rond 4 – återtar tungviktsbältet

En nygammal mästare återtog  tungviktstronen under nattens UFC 241. Den forne mästaren Stipe Miocic lyckades ta rev...

Läs mer

UFC 241: Max Sokolovs genomgång av hela matchkortet

Inatt intar UFC den kaliforniska staden Anaheim med en fullspäckad gala. Huvudmatchen är en titelmatch i herrarnas ...

Läs mer

UFC 241: Matchkort och sändningstider

Inatt går ännu en supergala av stapeln i Anaheim, Kalifornien. I UFC 241:s main event får vi se tungviktsmästaren D...

Läs mer

UFC 241: Cormier Vs. Miocic – Breakdown maincard

Daniel Cormier (1.68) Vs. Stipe Miocic (2.05) Historia Efter Daniel Cormiers (22-1-1) vinst över Stipe Miocic (18...

Läs mer

UFC 241: Countdown – Daniel Cormier vs. Stipe Miocic

Natten till söndag kommer UFC att anordna ännu en supergala, UFC 241. Denna gång kommer vi få se tungviktsmästaren ...

Läs mer

UFC 241: Miocic vs Cormier 2 – Dan Hardys breakdown

Nästa vecka kommer UFC:s tungviktsbälte att stå på spel när den regerande mästaren Daniel Cormier tar sig an den fo...

Läs mer

Daniel Cormier avslöjar vem han vill möta – det är inte Jon Jones

Ingen har nog kunnat undgå att nykrönte UFC-mästaren Jon Jones gärna vill möta sin stora rival och tungviktsmästa...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

 

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/