UFC 247: Jon Jones kommer inte ha några problem med Reyes

Speltips: Jon Jones vs Dominick Reyes

  • Spelstopp: 2020-02-09 06:00
  • Odds Spelat: 2020-02-06
  • Match: Jon Jones vs Dominick Reyes
  • Spel: Jon Jones via domslut
  • Units: 4/10
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
2.30

Author: Johan Lorentzon

Published: 2020-02-06 10:49

Jon Jones (1.22) vs. Dominick Reyes (4.50)

Jon Jones vs Dominick Reyes

Historia

Det är dags för den bästa lätta tungviktaren i UFC och gå in i oktagonen för sin 15:e titelmatch. Vi pratar givetvis om Jon “Bone” Jones (25-1-0 (1)) och han kommer möta den obesegrade Dominick Reyes (12-0-0).

Det har varit en del prat om att Jones har börjat tackla av lite och att hans form sakta börja ha en nedåtgående kurva. Han har dock fortfarande slagit sitt motstånd och aldrig riktigt varit illa ute. Det sägs ju att det är svårt att ta titeln, men svårare att försvara den och här har vi en person som i stort slagit allt sitt motstånd på ett övertygande vis. Första matchen mot vår egen Alexander Gustafsson var jämn, men re-matchen var desto mer övertygande till vi svenskars stora förtret. Sen har det förstås varit kontroverserna kring doping och livet utanför MMA, men det är svårt att inte neka till hur bra Jones faktiskt är. Jones senaste vinster är mot Anthony Smith och nu senast mot Thiago Santos.

Reyes är en av de i divisionen som har störst atletisk förmåga. Innan han bestämde sig för att sadla om till MMA spelade han amerikansk fotboll på hög nivå. Han har sex raka vinster i UFC. Han har vinster över fighters som Ovince Saint Preux, Volkan Oezdemir och senast en knock out-vinst mot Chris Weidman, som också blev hans biljett till titelmatch mot Jones

Matchbild

Reyes har självförtroende och tror sig vara den som till slut kommer ta bältet av mästaren. Hans plan kommer vara att göra det på fötterna, problemet kommer bli hur han kan handskas med Jones räckvidd. Jones långa armar har ställt till det för alla i divisionen och han är mästare på att utnyttja det. Reyes kommer behöva vara aggressiv och använda sitt fotarbete för att stänga avståndet och öppna upp för sin vänsterhand och höga spark. Dessa två vapen kan bli nyckeln och ställa till problem för Jones då han går southpaw, men han måste vara aggressiv och inte vara rädd att släppa sina tekniker.

Reyes har visat han kan grapplas med de bästa, men det är också här det kan bli problem för utmanaren. Jones clinch-arbete liknar ingen annans och hans dirty boxning och armbågar har skapat problem för alla, oavsett om de förberett sig eller inte. Reyes gör det bäst att hålla sig långt ifrån clinchen och försöka hålla distansen. Jones har dock visat att han är mästare på stänga ned motståndarens styrkor och det lär nog inte bli någon förändring nu. På marken är nog Jones också den bättre brottaren. Gissningsvis kommer mästaren kunna ta sig in i clinchen, straffa Reyes (likt han gjorde med Teixeira) och sen submitta honom i senare ronder.

Vinnare: Jones via domslut (Oddset 2.30 på Betsafe)

Jon Jones via domslut på 2.30
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
27 Sep 06:45 Alexander Clausson Israel Adesanya vs. Paulo Costa UFC 253 Paulo Costa vinner
2.4
William Hill