TID KVAR:

Alistair Overeem vs. Walt Harris

UFC on ESPN+ 30

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

UFC 248: Weili Zang kommer avsluta Joanna Jedrzejczyk

Speltips: Weili Zang vs Joanna Jedrzejczyk

 • Spelstopp: 2020-03-08 05:15
 • Odds Spelat: 2020-03-05
 • Match: Weili Zang vs Joanna Jedrzejczyk
 • Spel: Weili Zang via avslut
 • Units: 7/10
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.45

Author: Johan Lorentzon

Published: 2020-03-05 8:20

Weili Zhang (20-1-0) Vs Joanna Jedrzejczyk (16-3-0)

Zhang vs Jedrzejczyk

Historia

Det är två mästerskapstitlar på spel under UFC 248. Weili Zhang kommer försvara sin titel mot den föredetta titelhåller Joanna Jedrzejczyk i galans co-main event.

Zhang är relativt ny inom UFC, men har haft en raket karriär inom organisationen. Hon gick sin första match i augusti 2018 och debutterade då mot Danielle Taylor, en match Zhang vann på enhälligt domslut. Hon forsatte med att dra ut Jessica Aguilar, men det var efter hennes domslutsvinst mot Tecia Torres som folk började lägga märke till henne. Vid den tiden hade Zhang hela 19 raka vinster som också visade att hon kan hänga med de bästa i divisionen. Hon blev tilldela en titelchans mot dåvarande mästarinnan Jessica Andrade. Matchen vann Zhang redan i första ronden där hon avslutade Andrade med en storm av knän och slag.

Zhangs första försvar kommer inte vara lätt då hon möter den före detta stråviktsmästarinnan Joanna Jedrezejczyk. Jedrezjczyk förlorade sin titel mot Rose Namajunas efter att ha försvarat den hela fem gånger. Hon fick chansen på en returmatch, men gick bet även där. Efter en vinst över Tecia Torres fick hon en chans att gå upp en viktklass och möta Valentina Shevchenko om den vakanta fjäderviktstiteln. Hon blev dessvärre utklassad på fötterna av ”Bullet” som var den bättre fightern den kvällen, men tog sig återigen tillbaka till vinnarbordet med en domslutsvinst över Michelle Waterson och nu har hon återigen chans igen på titeln.

Matchbild

Zhang är en pansarvagn i stråviktsdivisionen, atletisk, stark och tekniskt. Hon besitter dessutom en killer instinct och är obarhärtig i ringen. Frågetecknet ligger om om Zhang har orken att gå 5 ronder, något vi vet att Joanna klarar. Om Jedrzejczyk kan spela defensivt de första ronderna och dra ut Zhang på djupt vatten kan det mycket väl gå vägen för den före detta mästarinnan. Hon är också den av damerna som kommer stå för volymen i strikingen och detta kommer synas om matchen går till domslut.

Dessvärre har vi sett att Joanna också kan vara lite av en slow starter, vilket hon också fått böta för mot Rose. Hon slåss också bäst när hon får leda matchen och ta intiativet, däremot när någon börjar pressa och börjar träffa henne får hon problem. Zhang tar inga fångar och kommer ligga på gaspedalen från första sekunden av matchen och har en stor chans att kunna träffa och avsluta Joanna i de tidigare ronderna.

Vinnare: Weili Zhang via avslut (oddset 2.45 på Betsafe)

Weili Zang via avslut på 2.45
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS