UFC 249: Tony Ferguson kommer avsluta Gaethje

Speltips: Tony Ferguson vs Justin Gaethje

  • Spelstopp: 2020-05-10 06:30
  • Odds Spelat: 2020-05-09
  • Match: Tony Ferguson vs Justin Gaethje
  • Spel: Tony Ferguson via avslut
  • Units: 7/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
1.95

Author: Johan Lorentzon

Published: 2020-05-09 1:17

Tony Ferguson (25-3-0) Vs. Justin Gaethje (21-2-0)

Statistik för Tony Ferguson och Justin Gaethje

Historia

UFC 249 har inte varit lätt att få ihop mitt i den rådande pandemin och Dana White hade nog både hunnit blivit gråhårig och slitit av sig det (om han hade något) i kampen om att få galan att kunna äga rum. Dessvärre blev det inte Khabib Nurmagomedov mot Tony Ferguson, utan istället möter ”El Cucuy” den hårdslående Justin Gaethje på ett av de mest talang packade UFC-korten någonsin.

En kan faktiskt kalla Ferguson korkad för att riskera sin efterlängtade titelchans mot en orädd och farligt fighter som Gaethje. Nu är det emellertid Ferguson vi pratar om och han är inte som oss andra. Ferguson har längsta vinst-streaken i lättvikts divisions historia på hela tolv raka vinster och det inte finns någon annan i divisionen som förtjänar titelchansen så mycket som honom. Vi får bara hoppas att lönechecken också reflekterar utmaningen.

Justin Gaethje har efter förlusterna mot Eddie Alvarez och Dustin Poirier även han på en lång vinst-streak. Han har tagit ut James Vick, Edson Barboza och Donald Cerrone. Tanken var att han skulle få sin ”red panty night” och möta Conor McGregor, men istället uppenbarade sig den här chansen. Gaethje vet vi ju, tackar aldrig heller nej till en utmaning.

Matchbild

Det finns några frågetecken i denna match. Ferguson gjorde bland annat valet att banta färdigt redan för några veckor sedan och frågan är hur det påverkar hans kropp? Den andra är om hela den här cirkusen med Covid-19, inställda och flyttade galor påverkar honom. Även det faktum att matchen mot Khabib inte nu heller blev av?

Ferguson är den mer tekniska fightern på nästan alla plan, dessutom är han oförutsägbar och hitta någon att träna med som kopierar hans stil är i det närmaste omöjligt. Gaethje har dock en stil som är farlig för precis alla, han är helt orädd och bär dessutom på slagstyrka nog att släcka en elefant. Dessutom har en solid brottning som han sällan behöver använda. Gaethje går alltid framåt och det kan också vara den rätta taktiken att försöka släcka Ferguson tidigt.

Ferguson kan ha bästa konditionen i UFC och är helt oförutsägbar i oktagonen. Hans oortodoxa stil balanserar på galenskap, men visar också på vilken kroppskontroll Ferguson har. Han syr ihop armbågar, fällningar, kast, slag, sparkar och submissions helt sömlöst. Kombinera detta med hans galna tempo och du har en stil som de flesta inte kan värja sig mot Gaethje enda chans är att gå på offensiven och försöka träffa Fergusons haka tidigt. Detta kommer dessvärre starta ett slagväxlingskrig och Ferguson har visa sig kunna vara den sista mannen som står kvar på benen efter sådana dueller.

Vinnare: Tony Ferguson via KO/TKO (Oddset 1,95 på Unibet eller 10x pengarna om man tar del av kampanjen)

Tony Ferguson via avslut på 1.95
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS