UFC 279 – speltips: Khamzat Chimaev vinner enkelt mot Nate Diaz

Speltips: Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz

  • Spelstopp: 2022-09-11 02:00
  • Odds Spelat: 2022-09-08
  • Match: Khamzat Chimaev vs. Nate Diaz
  • Spel: Över 1.5 ronder
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
1.64

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-09-09 9:58

UFC 279 närmar sig med stormsteg och en svensk fighter står i fokus. Den tredjerankade Khamzat Chimaev ställs mot Nate Diaz.

Khamzat Chimaev borde vinna enkelt

Många har upprörts över den kommande fighten mellan Chimaev och Diaz. Fans och tyckare menar att fighten är orimligt ojämn och att det kan utgöra en hälsorisk för Diaz. Den sistnämnda ståndpunkten är överdriven och fånig enligt mitt tycke. Att Chimaev kommer och bör kliva in i buren som storfavorit håller jag dock med om.

Chimaev har inlett sin UFC-karriär med fem raka vinster och kommer senast från en vinst över Burns. Diaz har förlorat tre av sina fyra senaste fighter. Senast kommer amerikanen från en domslutförlust mot den regerande welterviktsmästaren Leon Edwards.

Vinnarspelet på Chimaev är löjligt lågt och vi tar oss istället en titt på rondspelet. Chimaev har kört över motståndare på den nationella scenen och inledde sin UFC-karriär med en rad imponerande avslut. I samband med matchen mot Burns fick Allstars-fightern dock erfara att det finns nivåskillnader inom sporten. Chimaev tog visserligen hem en bekväm seger, men var inte nära att hitta avslutet. Diaz har gått 33 matcher och har blivit avslutad tre gånger. Han har aldrig blivit avslutad i matchens första rond och en av avsluten kom via ett mycket tvivelaktigt läkarstopp. Han skördar i regel störst framgångar i mästerskapsronderna och han undviker därför direkt konfrontation tidigt i matchens. Han har en bra haka och är duktig på att hålla distansen. Undertecknad ser att Chimaev kommer vinna matchen via avslut. Dock inte tidigare än i fightens tredje rond.

Slutsats

Nate Diaz håller sig kvar i matchen till drabbningens tredje rond. Över 1.5 ronder – 1.64 gånger insatsen tillbaka.

Över 1.5 ronder - 1.64
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS