Nate Diaz

Här hittar du allt om den omtyckta amerikanska fightern Nate Diaz. Nyheter, video highlights, odds & mycket annat – Allt på ett ställe

Nathan ”Nate” Diaz

Nathan Donald ”Nate” Diaz, 33, är en amerikansk MMA-utövare som tävlar i UFCs lättviktsdivision. Nate föddes och växte upp i Stockton i Kalifornien. Innan han började i UFC har han tävlat i World Extreme Cagefighting, Strikeforce och Pancrase. Hans fightingstil är en blandning av boxning och brasiliansk jiu-jitsu.

The Ultimate Fighter

Nate tävlande i The Ultimate Fighter 5. Först besegrade han Nate Rob Emerson via submission. I semifinalen besegrade Nate brottaren Gray Maynard, också han via submission, vilket innebar att Nate gick vidare till finalen. I finalen ställdes Nate mot Manvel Gamburyan. Gamburyan var tvungen att ge upp på grund av en vrickning i hans axel som han åsamkat sig vid ett nedtagningsförsök. Det medförde att Nate vann via submission och blev vinnaren av TUF5.

UFC

Därefter började Nate tävla i UFC. Han kom till UFC med ett professionellt record på 6-2.

Nate gjorde sin UFC-debut i september 2007 och när han besegrat både Junior Assunção och Alvin Robinson via submission letade han efter tuffare motståndare. På UFC Fight Night 13 ställdes Nate mot sin landsman Kurt Pellegrino. Nate vann via triangle-choke submission i den andra ronden. Och på UFC Fight Night 15 besegrade Nate veteranen Josh Neer via delat domslut.

Welterviktsdebut

Efter att ha förlorat tre matcher av fyra bestämde sig Nate för att gå upp till 77 kilo och börja slåss i weltervikt istället. I mars 2010, på UFC 111, gick Nate en match mot Rory Markham. Den skulle ha skett i weltervikt men det fick ändras till catchvikt, eftersom Markham vägde för mycket. Nate vann matchen via teknisk knockout i första ronden. Efter vinsten mot Markham sa Nate att han tänkte tävla i både lättvikt och weltervikt.

På UFC 196 bokades Nate som ersättare för Rafael dos Anjos. Matchen var mot Conor McGregor. Striden hölls i weltervikt och blev Conors welterviktsdebut. Nate vann matchen via submission i andra ronden. På UFC 202, Nathans senaste match, möttes de igen och den gången blev utfallet annorlunda; McGregor vann via domslut.

Nathans nuvarande record är på 19-11, varav 13 av vinsterna har varit i UFC. Han är på nummer tolv i UFCs officiella rankning. I augusti 2018, efter två års ledighet, tillkännagavs att Nate skulle komma tillbaka. Återkomsten skulle ha skett i november 2018. mot Dustin Poirier. Men Poirier drog sig ur på grund av en skada och matchen ställdes in.

Nate Diaz

Nate Diaz planerar flertalet fighter nästa år

MMA-stjärnan och för evigt publikfavoriten Nate Diaz säger sig vara mer inställd än någonsin på att gå kamper efter...

Läs mer

Rizin söker anordna boxningsmatch mellan Nate Diaz och Floyd Mayweather

Den japanska kampsportsorganisationen Rizin FF har uttryckt ett intresse för att sätta upp en boxningsmatch mellan ...

Läs mer

UFC 279: Resultat – Khamzat Chimaev avslutar Kevin Holland efter mindre än 2 minuter

I nattens co-main event fick vi se svenske Khamzat Chimaev (12-0) ro hem en snabb och dominant seger över Kevin Hol...

Läs mer

UFC 279: Khamzat Chimaev vs. Kevin Holland med Anton Turkalj – Matchkort, sändningstider och info

Inatt äger en stor UFC gala i Las Vegas, Nevada där svenske Khamzat Chimaev (11-0) tar sig an Kevin Holland (23-7) ...

Läs mer

UFC 279 Embedded: Avsnitt 1, 2, 3 &4

Nu finns de fyra första avsnitten av vlogserien UFC 279 Embedded uppladdade till Youtube. Här kan du följa de delta...

Läs mer

Nate Diaz planerar starta sin egen organisation

UFC-veteranen Nate Diaz planerar att rulla igång sin egen kampsportsorganisation efter att han lämnat Ultimate Figh...

Läs mer

Khamzat Chimaev ser fram emot mötet med Nate Diaz

Den svenske UFC-fightern Khamzat Chimaev säger sig vara exalterad inför hans kamp med veteranen Nate Diaz till UFC ...

Läs mer

Nate Diaz vs. Khamzat Chimaev till UFC 279 i september

En kamp i UFC:s welterviktsdivision mellan veteranen Nate Diaz och svensken Khamzat Chimaev är satt att äga rum und...

Läs mer

Nate Diaz UFC-kontrakt på väg att löpa ut

UFC-profilen och publikfavoriten Nate Diaz kan snart komma att se sitt kontrakt med organisationen löpa ut. Enligt ...

Läs mer

Nate Diaz väntar otåligt på UFC-match

Publikfavoriten och UFC-veteranen Nate Diaz har uttryckt en klagan över att inte ha en kamp planerad. Diaz, som har...

Läs mer

UFC 272 Free Fight: Se Jorge Masvidal vs. Nate Diaz

Nu finns welterviktskampen mellan Jorge Masvidal och Nate Diaz tillgänglig på Youtube. De två möttes i november 201...

Läs mer

Jorge Masvidal utmanar Nate Diaz: Let’s go!

UFC-welterviktaren Jorge Masvidal har försökt återuppliva sin rivalitet med fightern Nate Diaz. Enligt Masvidal, sk...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/