TID KVAR:

Jessica Andrade vs. Weili Zhang

UFC Fight Night Shenzhen - Kina

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Nate Diaz

Här hittar du allt om den omtyckta amerikanska fightern Nate Diaz. Nyheter, video highlights, odds & mycket annat – Allt på ett ställe

Nathan “Nate” Diaz

Nathan Donald “Nate” Diaz, 33, är en amerikansk MMA-utövare som tävlar i UFCs lättviktsdivision. Nate föddes och växte upp i Stockton i Kalifornien. Innan han började i UFC har han tävlat i World Extreme Cagefighting, Strikeforce och Pancrase. Hans fightingstil är en blandning av boxning och brasiliansk jiu-jitsu.

The Ultimate Fighter

Nate tävlande i The Ultimate Fighter 5. Först besegrade han Nate Rob Emerson via submission. I semifinalen besegrade Nate brottaren Gray Maynard, också han via submission, vilket innebar att Nate gick vidare till finalen. I finalen ställdes Nate mot Manvel Gamburyan. Gamburyan var tvungen att ge upp på grund av en vrickning i hans axel som han åsamkat sig vid ett nedtagningsförsök. Det medförde att Nate vann via submission och blev vinnaren av TUF5.

UFC

Därefter började Nate tävla i UFC. Han kom till UFC med ett professionellt record på 6-2.

Nate gjorde sin UFC-debut i september 2007 och när han besegrat både Junior Assunção och Alvin Robinson via submission letade han efter tuffare motståndare. På UFC Fight Night 13 ställdes Nate mot sin landsman Kurt Pellegrino. Nate vann via triangle-choke submission i den andra ronden. Och på UFC Fight Night 15 besegrade Nate veteranen Josh Neer via delat domslut.

Welterviktsdebut

Efter att ha förlorat tre matcher av fyra bestämde sig Nate för att gå upp till 77 kilo och börja slåss i weltervikt istället. I mars 2010, på UFC 111, gick Nate en match mot Rory Markham. Den skulle ha skett i weltervikt men det fick ändras till catchvikt, eftersom Markham vägde för mycket. Nate vann matchen via teknisk knockout i första ronden. Efter vinsten mot Markham sa Nate att han tänkte tävla i både lättvikt och weltervikt.

På UFC 196 bokades Nate som ersättare för Rafael dos Anjos. Matchen var mot Conor McGregor. Striden hölls i weltervikt och blev Conors welterviktsdebut. Nate vann matchen via submission i andra ronden. På UFC 202, Nathans senaste match, möttes de igen och den gången blev utfallet annorlunda; McGregor vann via domslut.

Nathans nuvarande record är på 19-11, varav 13 av vinsterna har varit i UFC. Han är på nummer tolv i UFCs officiella rankning. I augusti 2018, efter två års ledighet, tillkännagavs att Nate skulle komma tillbaka. Återkomsten skulle ha skett i november 2018. mot Dustin Poirier. Men Poirier drog sig ur på grund av en skada och matchen ställdes in.

Nate Diaz

Conor McGregor meddelande till Nate Diaz efter comebacken: “I´ll be prepared”

Nate Diaz imponerade på väldigt många när han under helgen besegrade den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis eft...

Läs mer

Helt jämn matchning mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal

Under den gångna helgen kunde UFC-fansen se en av Diaz-bröderna äntra buren för den första gången sedan 20 augusti ...

Läs mer

Nate Diaz besegrar Anthony Pettis – vill möta Jorge Masvidal

Efter att ha varit borta från fightingscenen i över tre år, återvände fanfavoriten Nate Diaz till UFC-buren under n...

Läs mer

UFC 241: Matchkort och sändningstider

Inatt går ännu en supergala av stapeln i Anaheim, Kalifornien. I UFC 241:s main event får vi se tungviktsmästaren D...

Läs mer

Här röker Nate Diaz marijuana – bjuder sedan ut jointen till fansen

En av de mest omtyckta stjärnorna i UFC återvänder till buren på lördag, och redan nu har han gjort sitt avstamp på...

Läs mer

UFC 241: Training for war – Följ med Nate Diaz inför hans comeback

Efter nästan tre års frånvaro återvänder Nate Diaz till Oktagonen på lördag. Han kommer att ta sig an den forne lät...

Läs mer

Inför comebacken; Nate Diaz 5 bästa avslut

På lördag återvänder en av UFC:s mest omtyckta stjärnor efter nästan 3års frånvaro. Det är såklart Nate Diaz vi pra...

Läs mer

UFC 241: Countdown – Daniel Cormier vs. Stipe Miocic

Natten till söndag kommer UFC att anordna ännu en supergala, UFC 241. Denna gång kommer vi få se tungviktsmästaren ...

Läs mer

De 11 bäst betalda UFC-fighters någonsin

UFC-lönerna växer år för år och det har aldrig varit bättre att gå matcher i oktagonen än just nu. Om du även blir ...

Läs mer

UFC 241: Nate Diaz gör comeback – mot Anthony Pettis

Nate Diaz kommer nu till slut att göra sin comeback. Han är tänkt att återvända till oktagonen den 17:e augusti i A...

Läs mer

4 UFC-stjärnor som Conor McGregor har utmanat bara under 2019

Conor McGregor har varit väldigt aktiv på sociala medier under den senaste tiden. Superstjärnan har varit väldigt...

Läs mer

5 potentiella motståndare för Conor McGregor under 2019

Conor McGregor är trots den tuffa förlusten mot Khabib Nurmagomedov på UFC 229 tidigare i oktober ett oerhört efter...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

 

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/