Nate Diaz

Här hittar du allt om den omtyckta amerikanska fightern Nate Diaz. Nyheter, video highlights, odds & mycket annat – Allt på ett ställe

Nathan ”Nate” Diaz

Nathan Donald ”Nate” Diaz, 33, är en amerikansk MMA-utövare som tävlar i UFCs lättviktsdivision. Nate föddes och växte upp i Stockton i Kalifornien. Innan han började i UFC har han tävlat i World Extreme Cagefighting, Strikeforce och Pancrase. Hans fightingstil är en blandning av boxning och brasiliansk jiu-jitsu.

The Ultimate Fighter

Nate tävlande i The Ultimate Fighter 5. Först besegrade han Nate Rob Emerson via submission. I semifinalen besegrade Nate brottaren Gray Maynard, också han via submission, vilket innebar att Nate gick vidare till finalen. I finalen ställdes Nate mot Manvel Gamburyan. Gamburyan var tvungen att ge upp på grund av en vrickning i hans axel som han åsamkat sig vid ett nedtagningsförsök. Det medförde att Nate vann via submission och blev vinnaren av TUF5.

UFC

Därefter började Nate tävla i UFC. Han kom till UFC med ett professionellt record på 6-2.

Nate gjorde sin UFC-debut i september 2007 och när han besegrat både Junior Assunção och Alvin Robinson via submission letade han efter tuffare motståndare. På UFC Fight Night 13 ställdes Nate mot sin landsman Kurt Pellegrino. Nate vann via triangle-choke submission i den andra ronden. Och på UFC Fight Night 15 besegrade Nate veteranen Josh Neer via delat domslut.

Welterviktsdebut

Efter att ha förlorat tre matcher av fyra bestämde sig Nate för att gå upp till 77 kilo och börja slåss i weltervikt istället. I mars 2010, på UFC 111, gick Nate en match mot Rory Markham. Den skulle ha skett i weltervikt men det fick ändras till catchvikt, eftersom Markham vägde för mycket. Nate vann matchen via teknisk knockout i första ronden. Efter vinsten mot Markham sa Nate att han tänkte tävla i både lättvikt och weltervikt.

På UFC 196 bokades Nate som ersättare för Rafael dos Anjos. Matchen var mot Conor McGregor. Striden hölls i weltervikt och blev Conors welterviktsdebut. Nate vann matchen via submission i andra ronden. På UFC 202, Nathans senaste match, möttes de igen och den gången blev utfallet annorlunda; McGregor vann via domslut.

Nathans nuvarande record är på 19-11, varav 13 av vinsterna har varit i UFC. Han är på nummer tolv i UFCs officiella rankning. I augusti 2018, efter två års ledighet, tillkännagavs att Nate skulle komma tillbaka. Återkomsten skulle ha skett i november 2018. mot Dustin Poirier. Men Poirier drog sig ur på grund av en skada och matchen ställdes in.

Nate Diaz

Nate Diaz väntar otåligt på UFC-match

Publikfavoriten och UFC-veteranen Nate Diaz har uttryckt en klagan över att inte ha en kamp planerad. Diaz, som har...

Läs mer

UFC 272 Free Fight: Se Jorge Masvidal vs. Nate Diaz

Nu finns welterviktskampen mellan Jorge Masvidal och Nate Diaz tillgänglig på Youtube. De två möttes i november 201...

Läs mer

Jorge Masvidal utmanar Nate Diaz: Let’s go!

UFC-welterviktaren Jorge Masvidal har försökt återuppliva sin rivalitet med fightern Nate Diaz. Enligt Masvidal, sk...

Läs mer

Ariel Helwani: UFC vill förlänga kontraktet med Nate Diaz

Enligt MMA-journalisten Ariel Helwani siktar UFC på att förlänga sitt kontrakt med den populäre fightern Nate Diaz....

Läs mer

Khamzat Chimaev utmanar Nate Diaz

Det svenske MMA-fenomenet Khamzat Chimaev har utmanat veteranen Nate Diaz till en kamp i oktogonen. Chimaev är hitt...

Läs mer

Dana White: Nate Diaz har en match kvar på kontraktet

UFC-bossen Dana White har nu kommit ut och bekräftat att publikfavoriten Nate Diaz enbart har en match kvar på sitt...

Läs mer

Nate Diaz ger nys om sitt nästa oktogonframträdande: I december månad

UFC-veteranen Nate Diaz tycks vara på väg tillbaka för att gå sin andra match under 2021. Enligt ett smått kryptisk...

Läs mer

Nate Diaz accepterar utmaning från Vicente Luque

UFC-stjärnan Nate Diaz tycks vilja möta welterviktskollegan Vicente Luque i en kamp. Efter att Luque utmanat Diaz f...

Läs mer

Leon Edwards ser ut att möta Colby Covington – hånas av Nate Diaz

Nate Diaz verkar inte intresserad av att möta Leon Edwards som dock ser ut att få en annan match istället. Hånas ...

Läs mer

Gilbert Burns hyllar Conor McGregors grappling: He swept Nate Diaz

Forne UFC-dubbelmästaren Conor McGregor har fyra professionella förluster som MMA-fighter där alla kom via submissi...

Läs mer

Dan Hooker utmanar Nate Diaz

UFC:s lättviktare Dan Hooker har utmanat Stocktons Nate Diaz. Det var Diaz komplimanger på Twitter som ledde till u...

Läs mer

Nate Diaz anklagar Conor McGregor för inaktivitet

Nate Diaz använde sig nyligen av sociala medier för att rikta ett meddelande till en av hans rivaler, den tidigare ...

Läs mer

FAQ NYHETER

Vad är MMA?

MMA är förkortning på Mixed Martial Arts, och är en sammansättning av olika kampsportsgrener. Matcherna utspelar sig i antingen en bur eller en ring beroende på vilken organisation som håller i tävlingen. En variant av sporten fanns redan under den antika Grekland, men gick då under namnet Pankration. Den moderna versionen har sin start i samband med den första UFC-galan som ägde rum 1993.

Vad är UFC?

UFC, eller Ultimate Fighting Championship, är världens största MMA-organisation som funnits sedan 1993. Den skapades av bland annat Gracie-familjen, som i sin tur grundade sporten Brasiliansk Jiu Jitsu, för att se vilken kampsportsgren som är effektivast i en fajt.

2001 köptes bolaget av bröderna Lorenzo och Frank Fertitta som tillsammans med Dana White. Under de första åren drogs bolaget med stora skulder, men efter framgångarna med dokusåpan The Ultimate Fighter, lyckades man skapa en enorm vinstmaskin. 2016 sålde man bolaget för 4 miljarder dollar (ca: 40 miljarder kr).

Vart får ni era nyheter ifrån?

Majoriteten av våra nyheter kommer ifrån amerikanska källor, antingen från Twitter-konton kopplade till kända MMA-journalister såsom Ariel Helwani eller från stora nyhetssidor. Vi har dock många nyheter som vi får in exklusivt via våra egna källor.

Alla våra speltips och bettinganalyser är dock skrivna och framtagna av våra egna skribenter.

Kostar det något att läsa era nyheter?

Alla våra nyheter är gratis och öppna för alla. Detta gäller både våra exklusiva nyheter och de nyheter som vi får in via andra kanaler. Även våra bettinganalyser och speltips är helt kostnadsfria för alla läsare. Du behöver inget konto för att följa oss, däremot måste du ha ett konto på Disqus för att kunna kommentera.

Täcker ni enbart nyheter som är kopplade till MMA?

Större delen av våra nyheter är kopplade till MMA, men vi skriver även större nyheter från övriga kampsporter såsom boxning, grappling och thaiboxning. Vi täcker alla större kampsportsgalor där svenska utövare finns med, samt större stjärnor inom respektive gren.

Hur kan man göra så att man ej missar de senaste nyheterna?

Vi på MMABetz täcker de största nyheterna som kommer ut dagligen, så det bästa sättet att ha koll på de senaste nyheterna är att gå in på MMABetz.se varje dag så att ni inte missar något.

Vi finns även på sociala medier där vi delar med oss av ännu fler nyheter, så se till att följa vår Facebooksida, https://www.facebook.com/mmabetz/ eller vår Facebook grupp som är den största MMA-gruppen för svenska MMA-fans på Facebook, https://www.facebook.com/groups/mmasverige/