UFC Fight Island 3 – Alexander Gustafsson kommer vinna tungviktsdebuten

Fabricio Werdum vs Alexander Gustafsson

  • Spelstopp: 2020-07-26 02:15
  • Odds Spelat: 2020-07-24
  • Match: Fabricio Werdum vs Alexander Gustafsson
  • Spel: Alexander Gustafsson som vinnare / avslut
  • Units: 5/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.05

Author: Jaser Davari

Published: 2020-07-25 6:34

Fabricio Werdum vs Alexander Gustafsson

Fabricio Werdum vs Alexander Gustafsson

Tack och lov för fansen kommer Alexander Gustafsson inatt göra sin comeback och åtar sin spännande resa inom tungvikt. Problemet dock är att han möter den forne mästaren Fabricio Werdum i sin första match.

Den främste brasilianske jiu-jitsu utövaren att fightas inom MMA:s tungviktsklass någonsin och mannen som besegrade två av de främsta tungviktarna någonsin, Fedor Emelianenko och Cain Velasquez när de var som bäst, har uträttat allt. Den formen han var i då ser dock ut som ett avlägset minne med hans två senaste matcher i närminnet. Han fightades en gång år 2018 och knockades av Alexander Volkov och efter att ha avtjänat en dopingavstängning återvände han i maj detta år i en dyster domslutsförlust mot Alexei Oleinik.

Gustafsson har också segerkänslan flera år bakom sig då hans senaste seger kom mot Glover Teixeira år 2017 där han stod för en fantastiskt brutal knockout. Året efter blev han dominerad av nuvarande tungviktsmästaren Jon Jones i deras rematch och förra året blev han submittad av Anthony Smith i rond fyra på hemmaplan i Stockholm.

Prediction

Detta är en fantastisk matchning och kommer att avgöras på om Werdum lyckas ta ner Gustafsson. Om han kan lyckas med detta kommer han använda sin elitteknik samt den extra vikten för att säkra en submission.

Gustafssons nedtagningsförsvar kommer behöva vara perfekt och detta inkluderar att undvika Werdums clinch. Svensken kan inte ta några risker med Werdums power trots en tydlig klasskillnad i slagteknik.

Gustafsson kommer inte heller åtnjuta sitt överläge i räckvidd men kommer fortfarande ha drygt 5 cm mer än Werdum vilket kan bli viktigt. För att Gustafsson ska kunna lyckas med sin comeback måste han vara motiverad och han har  snabbhet, boxning och nedtagningsförsvar bra nog för att säkra en seger via domslut.

Segrare: Gustafsson som vinnare på 1.30. Vill man krydda det så kan man köra via avslut som ger 2.05 hos William Hill

Alexander Gustafsson via avslut på 2.05
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS