UFC Fight Night 156 Uruguay: Speltips Ilir Latifi mot Volkan Oezdemir

Speltips: Ilir Latifi Vs Volkan Oezdemir

 • Spelstopp: 2019-08-11 01:00
 • Odds Spelat: 2019-08-07
 • Match: Ilir Latifi Vs Volkan Oezdemir
 • Spel: Ilir Latifi vinner
 • Units: 6/10
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
2.20

Author: Fredrik

Published: 2019-08-08 12:40

Äntligen ska vi få denna matchning som vi väntat på sen UFC Fight Night 153 i Stockholm. Ilir Latifi (14-6) mot Volkan Oezdemir (15-4).
Senast fick ju Ilir Latifi en ryggskada 2 dagar före fighten till Oezdemirs besvikelse, men nu får de äntligen mötas när UFC kommer till Uruguay för första gången.

Ilir Latifi info:

Senast vi fick se Ilir i buren var när han mötte Corey Anderson. En match han förlorade på domslut och även en match där vi inte fick se den riktiga Ilir eftersom den kändes att han tappade flåset och konditionen svek redan från första ronden. Matchen mot Anderson är match match som normalt sett Latifi ska kunna vinna då vi tycker han är egentligen den bättre fighters på alla områden. Men just den kvällen ville det sig inte riktigt för Latifi. Innan den fighten har Latifi 2 raka vinster mot två toppmotståndare. En vinst på submission mot tuffe Ovince St-Preux och en domlutsvinst mot store Tyson Pedro.

Volkan Oezdemir info:

Volkan Oezdemir kommer in till denna fight med en enorm press skulle vi gissa. Men tre raka förluster och ett tufft möte med Latifi framför sig är en vinst ett måste för Oezdemir.
Oezdemir har bytt ut fem raka vinster mot idel förluster sen han mötte Daniel Cormier om bältet under UFC 220 i början på 2018. Självklart var fighten mot Cormier en tuff sådan, men därefter har han åkt på en submission förlust mot Anthony Smith och en diskutabel förlust på delat domslut mot Dominick Reyes. En fight som både Oezdemir själv och väldigt många fans tyckte han vann.

Sammanfattning inför speltipset

Volkan Oezdemir har KO-power i sina slag, är extremt stark i dirty-boxingen i clinch och har med sina 6 matcher i UFC skaffat sig tillräckligt med erfarenhet för att kunna hantera starka motståndare som Latifi. Oezdemir vet om att allt han behöver är egentligen att få in ett ordentlig slag så kan matchen vara vunnen. Frågan är om han kommer satsa på det eller utnyttja att låta matchen gå längre för att vänta in och se om Latifis kondition kommer gå ner från mitten av andra ronden.
Latifi också, har enormt mycket kraft i sina slag men frågan är om han ska försöka stå och slåss mot Oezdemir som då skulle få ett övertag. Vi tror att Latifi har studerat och insett hur mycket problem Oezdemir hade med Cormiers brottning och kommer att använda det som ett facit. Latifi skulle behöva använda sina kraftfulla bensparkar och vänta in rätt tillfälle för nedtagning och få ner Oezdemir på backen. Det finns få atleter i UFC som sitter på Latifis styrka och en Oezdemir på backen skulle inte kunna hota Latifi på något sätt.

Speltips

Latifi har gjort sin läxa från senaste matchen gällande konditionen och även om Oezdemir har extrem KO-power så tror vi på en vinst för Latifi i denna fight. Latifis brottning kommer fälla avgörandet och vinsten kommer via submission eller via ground and pound när Ilir har topp-position.

 • Underskatta inte pressen som Oezdemir sitter på med 3 raka förluster
 • Latifi har sett extremt imponerande ut innan sin senaste förlust där konditionen svek.
 • Latifi har endast 3 förluster på decision på 20 matcher, däremot 4 vinster på decision
 • Oezdemir har 11 av sina 15 vinster på KO/TKO
 • Latifi har aldrig förlorat på submission
 • Oezdemir är rankad #7 och Latifi #9
Latifi vinner mot Oezdemir!
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
29 Nov 05:45 Alexander Clausson Curtis Blaydes vs. Derrick Lewis UFC Vegas 15 Derrick Lewis vinner
4.00
William Hill