UFC on ESPN 12: Dan Hooker har allt som krävs för att besegra Dustin Poirier

Speltips: Dustin Poirier vs Dan Hooker

  • Spelstopp: 2020-06-28 02:30
  • Odds Spelat: 2020-06-25
  • Match: Dustin Poirier vs Dan Hooker
  • Spel: Dan Hooker som vinnare
  • Units: 7/10
  • Odds & spelbolag:
  • FÖRLUST
2.83

Author: Jaser Davari

Published: 2020-06-27 12:09

UFC är återigen tillbaka och vi bjuds på en gala med ett riktigt fint main event! Vi har ett toppmöte i lättviktsklassen mellan den forne interimmästaren Dustin Poirer och Dan Hooker. 

Dustin Poirier vs Dan Hooker stats

Dustin Poirier

31-årige Dustin Poirier har både fightats i lättvikts- och fjäderviktsdivisionen. I dagsläget ligger dock all fokus på att vara så framgångsrik som möjligt i den tyngre viktklassen. Southpaw-fightern har ett record på 25 – 6 – 0 och kommer senast från en fight mot lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov där han förlorade via rear-naked-choke i rond 3. Poirier var innan förlusten mot Khabib interimmästare i viktklassen, efter att ha besegrat Max Holloway i april förra året. Den fighten dominerade Poirier och vann via enhälligt domlsut.

Poirier är 175 cm lång och har en reach på 72”. Hans stående egenskaper är helt klart hans bästa ur ett fightingperspektiv. Han har en hög KO-styrka och landar ungefär 5.51 slag i minuten. Det betyder dock inte att han är usel på mattan. Snarare tvärtom. Han har ett svart bälte i jiu-jitsu, vilket egentligen talar för sig. Hans egenskaper på mattan kan också lyftas med att han försvarar sig mot 61 % av motståndarnas takedowns. 8 knockouts och 9 bonusar säger nog en del om vart den här fighten kan ta vägen!

Dan Hooker

Precis som sin motståndare har 30-årige Dan Hooker huserat i både fjädervikts- och lättviktsdivisionen. Detta är en ortodox fighter vars fighting i grund och botten har sin största styrka i strikingen. Senast kommer han från en fight mot Paul Felder, där han vann via domslut efter fem riktigt tuffa ronder. Hooker är en fighter som är uppgång och att ställas mot Dustin Poirier får ses som ett steg upp.

Hooker är sannerligen känd för sin stenhårda haka och tenderar att kunna ta enormt mycket stryk i sina matcher. Faktum är att han allt som oftast tar mycket mer än han själv ger. Nyzeeländaren har aldrig blivit knockad, men däremot avslutad efter en fin kroppspark av Edson Barboza. Förlusten mot Barboza är Hookers enda sedan flytten tillbaka till lättviktsklassen, där han vunnit sju av sina åtta matcher.

Trots sin fina striking är Hooker inte en endimensionell fighter, utan har riktigt fin grappling med många fina submissions på sitt record. Han har totalt 17 avslut på sina 20 vinster, där  10 är via TKO/KO och 7 via submissions.

Dustin Poirier vs Dan Hooker form

Speltips

Dan Hooker har allt som krävs att besegra den lite mer meriterade Poirier. Han är längre, har en bättre reach, har riktigt bra striking och har en haka som heter duga. Men Dustin Poirier är, trots en stentuff förlust mot Nurmagomedov senast, en riktigt grym fighter. Faktum är att han är en av divisionens allra bästa och att han är rankad 3:a säger en hel del. Det lär definitivt bli en tajt fight och men jag tycker att Hooker är snäppet vassare än Poirier.

Hookers klinch, knän och slagstyrka kommer vara jobbig för Poirier som har blivit knockad ett par gånger. Med Eugene Bareman som tränare och Israel Adesanya som träningskamrat kommer Hooker visa att det är klasskillnad i strikingen.

Ett annat faktum som man måste ha i beaktning är att Hooker är på uppgång och är väldigt nära en titelmatch. Han har tre riktigt fina vinster bakom sig mot topprankade fighter. Poirier å andra sidan har en lång väg att gå för att få en till titelmatch.

Allt detta gör att det blir otroligt spelvärt att satsa en slant på Hooker, som är en stor “underdog” hos bettingbolagen.

Speltips: Hooker att vinna till 2.83

Dan Hooker som vinnare på 2.83
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS