UFC on ESPN: Smith vs. Teixeira

Speltips: Anthony Smith Glover Teixeira

 • Spelstopp: 2020-05-14 05:30
 • Odds Spelat: 2020-05-12
 • Match: Anthony Smith vs. Glover Teixeira
 • Spel: Anthony Smith vinner
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • FÖRLUST
1.54

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-05-13 4:43

Inatt är UFC tillbaka med ett kort på 11 matcher. I huvudmatchen återvänder Anthony Smith till buren för första gången sedan sitt imponerande avslut i matchen mot Sveriges Alexander Gustafsson. För motståndet står Brasiliens Glover Teixeira.

Bakgrund

Den tidigare mellanviktaren Smith genomförde sin debut i UFCs division för lätt tungvikt 2018. Sedan dess har han plockat hem fyra vinster och endast gått förlorande ur en match. Samtliga fyra vinster kom via avslut. Förlusten kom mot viktklassens regerande mästare – Jon Jones.

Smith var en bra ‘fighter’ i mellanvikt men divisionen för lätt tungvikt passar honom så mycket bättre. Amerikanen har sett riktigt stark ut och dominerat sina motståndare både stående och på marken. Av sina 33 vinster i karriären har endast tre kommit via domslut. Smith har avslutat 17 av sina motståndare via TKO/KO och 12 via ‘submission’. Själv har han blivit avslutad vid 12 tillfällen. Under sina senaste matcher har han visat varför han äger ett svart bälte i BJJ.

Teixeira är duktig på fötterna men använder endast boxning och skickar sällan iväg några sparkar. 17 av 40-åringens matcher har slutat via TKO/KO. Brasilianaren har svart bälte i BJJ och har avslutat åtta av sina motståndare via ‘submission’.  Teixeira har förluster via TKO/KO och har aldrig blivit avslutad via ‘submission’.

Matchbild

Smith kan mycket väl välja att stå och kick-boxas med brasilianaren och jag misstänker att amerikanen har en ‘edge’ på sin äldre motståndare. I en ren boxningsmatch tar Teixeira hem det men om Smith tar lärdom av de som har besegrat 40-åringen tidigare och varvar med sparkar eller ‘clinch’, så menar jag att Smith har en fördel. Smith kan hitta avslutet lättare och Teixeira har endast ett avslut via slag sedan 2016.

Vem som är tekniskt bäst på marken låter jag vara osagt men Smith har, enligt min mening, ett klart övertag när det kommer till styrka. Om Smith hittar nedtagningar och hamnar i topposition så ser jag det som än säkrare väg till segern än att hålla matchen stående. Därifrån kan han avsluta via slag, tvinga Teixeira att ge honom halsen eller plocka poäng och ta hem segern via domslut.

Dessvärre, för brasilianaren, så misstänker jag att Smith kommer ha ett övertag på Teixeira genom hela matchen. Amerikanen är snabbare och starkare inledningsvis och hans kondition håller bättre än sin motståndares över fem ronder. Här kommer ‘prime’ och styrka slå erfarenhet.

Tre faktorer som talar för Anthony Smith

 • Nästan tio år yngre än sin motståndare
 • Explosiv avslutsmaskin
 • Självförtroende efter segern mot “The Mauler”

Tre faktorer som talar för Glover Teixeira

 • Endast blivit avslutad tre gånger i karriären
 • Tre raka segrar mot framtidsnamn i division
 • Erfarenhet av explosiva motståndare

Slutsats

Teixeira har presterat bra under sina senaste matcher men här misstänker jag att det tar stopp. Brassen är ytterligare några månader äldre och Smith ser bara bättre och bättre ut. Här kommer ‘prime’ och styrka slå erfarenhet.  Anthony Smith som vinnare – 1.54. 

Anthony Smith vinner 1.54
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDS