UFC Sao Paoulo: Jan Blachowicz kommer förstöra Jacares debut i nya viktklassen

Speltips: Jan Blachowicz vs Ronaldo “Jacare” Souza

  • Spelstopp: 2019-11-17 04:00
  • Odds Spelat: 2019-11-16
  • Match: Jan Blachowicz vs Ronaldo “Jacare” Souza
  • Spel: Jan Blachowicz via domslut
  • Units: 6/10
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
4.45

Author: Johan Lorentzon

Published: 2019-11-16 3:47

Jan Blachowicz vs Ronaldo “Jacare” Souza

Historia

Ronaldo “Jacare” Souza (26-7-0 (1)) går upp till lätt tungvikt för att pröva lyckan och det blir ingen annan än Jan Blachowicz (24-8-0) som står för välkomstfesten.

Blachowicz hade fyra raka vinster innan han blev knockad av Thiago Santos förra februari. Efter det ordnade han välkomstfest för Luke Rockhold i divisionen och knockade den före detta mellanvikts-mästaren i andra ronden.

Jacare har inte, trots sin ålder, givit upp sin dröm och UFC-guld. Han har varit på tröskeln till en titelchans i flera år, med vinster över fighters som Vitor Belfort, Tim Boetsch, Derek Brunson och Chris Weidman. Men förluster mot Robert Whittaker, Kelvin Gastelum och vår egen Jack Hermansson har gjort att grappling-esset snubblat just innan mållinjen. Nu prövar han som sagt vingarna i lätta tungvikten och ser om han kan ha mer lycka där.

Matchbild

Jacare kommer vara en bra tillgång till lätta tungvikten, men flytten kanske kommer aningen sent i hans karriär då han är 39 års gammal. Trots sin ålder är han fortfarande livsfarlig på marken och kan även släcka vem som helst med sina tunga händer.

Blachowicz är dessvärre ingen bra match för honom då även han besitter bra grappling. Inte lika bra som Jacare, men tillräckligt för att inte bli utdragen på marken. Han kommer dessutom vara den större och starkare fightern och är nog även den mer tekniska av de båda stående. Att han som grädde på moset också har längd-övertaget och bättre kondition gör att Jacare kommer få det svårt.

Matchen kommer utspela sig stående där Blachowicz boxas från utsidan och stoppar nedtagningar, medan Jacare kommer jaga och försöka stänga avståndet för att kunna använda sina vapen.

Vinnare: Jan Blachowicz via domslut

Jan Blachowicz via domslut på 4.45
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
31 May 05:30 Alexander Clausson Tyron Woodley vs. Gilbert Burns UFC on ESPN 9 Tyron Woodley vinner
1.55
BETSAFE
31 May 05:00 Alexander Clausson Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai UFC on ESPN 9 Augusto Sakai vinner
1.92
BETSAFE