UFC Vegas 11: Tyron Woodley 2020 är ingen match för Colby Covington

Speltips: Colby Covington vs. Tyron Woodley

 • Spelstopp: 2020-09-20 03:00
 • Odds Spelat: 2020-09-15
 • Match: Colby Covington vs. Tyron Woodley
 • Spel: Matchen går tiden ut: Nej
 • Units:
 • Odds & spelbolag:
 • VINST
2.48

Author: Alexander Clausson

Published: 2020-09-17 12:17

Snart är det dags för den sista galan på APEX i Las Vegas, i alla fall för en tid framöver. I eventets huvudmatch kommer den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley ställas mot den tidigare titelutmanaren Colby Covington.

Bakgrund och matchbild

Woodley har traditionellt sett alltid haft mitt förtroende inne i buren. Den tidigare mästaren är en toppatlet, med goda tekniska kunskaper och ett väldigt högt ‘fighting’-IQ. Hans stil inne i buren, som av många uppfattas som tråkig, har jag själv funnit helt briljant. Till exempel så tillhör matcherna mot Stephen Thompson några av mina absoluta favoriter.

Den tidigare mästarens kondition tillhör egentligen inte toppen av divisionen, men Woodley har under karriärens gång varit väldigt duktig på att konservera sin energi, neutralisera sin motståndarens offensiv och explodera vid rätt tillfällen. Amerikanens vinster är relativt jämnt fördelade mellan domslut, avslut via slag och avslut via ‘submission’.

När sedan titelförsvaret mot den nuvarande mästaren Kamaru Usman skulle äga rum, verkade mycket av den Woodley vi kände innan vara som bortblåst. En gång är ingen gång, men i Woodleys senaste match, mot Gilbert Burns, stod amerikanen för en långt ifrån övertygande insats.

Likt sin motståndare är även Covington en teknisk ‘fighter’, med goda kunskaper inom både brottning och ‘striking’. En annan likhet är att även Covington kan avsluta matchen med hjälp av sina olika discipliner, eller te hem segern via ett domslut.

Några viktiga skillnader är hur de båda atleterna planerar sina drabbningar. Till skillnad från Woodley kan Covington hålla ett högt tempo genom hela matchen, pressa sin motståndare och förlita sig mer på volym än rå kraft.

Jag misstänker att Woodley kommer få svårt att kriga sig till ett domslut mot Covington. Den tidigare mästaren kommer få svårt att neutralisera motståndarens styrkor, eftersom Covington kan anpassa sig och avväpna Woodley med volym och press. Därför anar jag att Woodley kommer satsa hårt på sina explosiva sekvenser och sikta på avslutet. Covingtons strategi bör grunda sig i en offensiv som blandar brottning med ‘striking’, för att förhindra Woodley att sätta agendan för matchen. Covingtons senaste vinster har kommit via domslut, men historiskt har Covington varit bra på att förhindra poängdomarnas inblandning. I en liten bur och över fem ronder behöver ett avslut inte vara särskilt långt borta.

Tre faktorer som talar för Colby Covington

 • Har aldrig förlorat via domslut
 • Bra kondition
 • Kan pressa sin motståndare och variera sin ‘striking’ med slag

Tre faktorer som talar för Tyron Woodley

 • Van vid motstånd på absolut toppnivå
 • Strategisk med hög ‘fighting’-IQ
 • Explosiv i båda brottning och ‘striking’

Slutsats

Om det inte har skett någon stor förändring i Woodelys mentalitet sedan hans senaste match, finns det mycket som tyder på att Covington kommer segla sig fram till en relativt bekväm seger. Oddsmakarna håller med i den bedömningen och ger 1.28 gånger insatsen tillbaka, för en rak seger signerad Covington. Undertecknad tar även en extra tid på oddsen för att matchen inte går samtliga tjugofem minuter ut. Matchbilden öppnar upp för ett avslut och drabbningarna i APEX, med den lilla buren, har i större utsträckning resulterat i just avslut, om man jämför med tiden innan COVID-19. Matchen går tiden ut: Nej – 2.48.

Matchen går tiden ut: Nej - 2.48
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPPTIPSTERMATCH/EVENTSPELTIPSODDSUTFALL
24 Oct 20:30 Alexander Clausson Khabib Nurmagomedov vs. Justin Gaethje UFC 254 Under 4.5 ronder
1.53
William Hill
24 Oct 20:00 Alexander Clausson Robert Whittaker vs. Jared Cannonier UFC 254 Robert Whittaker vinner
1.90
William Hill
24 Oct 18:00 Alexander Clausson Ion Cutelaba vs. Magomed Ankalaev UFC 254 Ion Cutelaba vinner
3.50
William Hill