UFC Vegas 61 – speltips: Sveriges Ilir Latifi är den bättre fightern

Speltips: Ilir Latifi vs. Aleksei Oleinik

  • Spelstopp: 2022-10-02 02:00
  • Odds Spelat: 2022-09-27
  • Match: Ilir Latifi vs. Aleksei Oleinik
  • Spel: Ilir Latifi vinner
  • Units:
  • Odds & spelbolag:
  • VINST
1.56

Författare: Alexander Clausson

Publicerad: 2022-09-28 1:34

Till helgen kommer – förhoppningsvis – den efterlängtade matchen mellan Ilir Latifi och Aleksei Oleinik. Ta del av speltips i artikeln nedan.

Bra matchning för Ilir Latifi

Latifi har gått två jämna domslutsmatcher sedan flytten upp till tungvikt. Först en förlust mot Derrick Lewis och därefter en vinst mot Tanner Boser. Oleinik har åtta vinster i UFC, men kommer senast från tre förluster. Oleinik är expert på submission via  ezekiel choke och har under karriärens gång avslutat ett dussintal motståndare med hjälp av tekniken. Både Latifi och Oleinik är erfarna fighters som sett det mesta inne i buren. Ryssen är dock svårslagen när det kommer till antal matcher och sedan den professionella debuten har Oleinik klivit in i buren vid 76 tillfällen.

Matchbild

Latifi kommer ha en stor fördel när det kommer till stående striking. Han har en fördel både när det kommer till teknik och kraft. Oleinik har en slarvig stil och signalerar i regel sina slag. Det har inte heller blivit bättre med åldern för 44-åringen och Oleinik ser långsammare ut för varje match han går. Lewis och Boser lyckades inte avsluta Latifi via slag och de kommer inte Oleinik heller kunna göra

Om ryssen står med svensken kommer Latifi hitta avslutet. Oleinik kommer dock få det svårt att brottas med Laitifi också, som håller en hög nivå även i tungviktsdivisionen. Latifi är mer komplett som grappler och Oleinik har lagt mest fokus på att finslipa sina specialiteter. Om Oleinik blir tillräckligt desperat kommer han dra guard och Latifi är en för skicklig brottare för att fastna i Oleiniks signatursubmission. Desstim kan Latifi läsa sina motståndares rörelser och har för hög fight-IQ föratt låta sig fastna i ett stryp eller lås. Latifi har aldrig blivit avslutad via submission, tidigare under sin karriär.

Under en intervju med undertecknad berättade Latifi att han är redo om drabbningen skulle hamna på kanvasen, men att han har för avsikt inte låta Oleinik befinna sig i sin comfort zone.

Slutsats

Oddsen har ökat något sedan den senaste gången fighten var inplanerad och även den här gången känns spelet givet. Ilir latifi vinner matchen – 1.56 gånger insatsen tillbaka.

Ilir Latifi vinner - 1.56
Spela

FLER AKTUELLA SPELTIPS

SPELSTOPP TIPSTER MATCH/EVENT SPELTIPS ODDS