Här är de 6 fighters som slår hårdast – i världen

Author: Alexander Oldberg

Published: 2017-12-21 00:00

MMA är den mest spännande sporten i världen om du frågar mig. Sporten erbjuder en perfekt balanserad smoothie med högoktanig action och fysiskt schackspel i en taktiskt bemärkelse. Det är ingen hemlighet att man samlas framför galorna i förhoppning om att bevittna akrobatiska och kraftfulla utspel som slutar i medvetslöshet för ena parten i tangon.

Jag talar såklart om knockouts.

Fighters som erbjuder publiken knockouts på rullande band går hem i fighting-stugorna. Flera fighters har stupat på stridsfältet när de försökt bli knockout-konstnärer men få besitter förmågan att avväga skickligheten och kraften som krävs.

Vi listar 6 fighters som lyckats med konsten att göra just detta:

#6 Francis Ngannou

Francis Ngannou kallades nyligen “världens farligaste man” av UFC-kommentatorn och komikern Joe Rogan. Francis Ngannou har snabbt blivit ett välkänt namn i UFC med knockout-vinster mot Andrei Arlovski, Luis Henrique och nu senast mot holländaren Alistair Overeem i 1:a ronden. Knockouten av “The Reem” var så skoningslös att den blev viral och föremål för meme-liknande jargong på nätet. Ett klipp som Ngannou nyligen delade på sin instagram visar hur Ngannou, med hjälp av vetenskapliga mätningsmetoder slår hårdast i världen. Ngannou är dock ganska färsk i gamet i jämförelse med dem andra på listan och hamnar på plats nummer 6.

#5 Conor McGregor

Conor McGregor blev sportens absolut största stjärna med sin uppkäftiga framtoning och förmågan att faktiskt backa upp det han säger. Av McGregors 19 vinster har 17 av dem slutat i knockout tidigt i matcherna. Hans mest spektakulära knockout var mot den aldrig tidigare besegrade eller avslutade mästaren Jose Aldo, som McGregor sänkte med sin vänster 13 sekunder in i 1:a ronden. Imponerande, minst sagt!

#4 Robbie Lawler

Veteranen och regerande mästaren i weltervikt Robbie Lawler, anses ha rejält med krut i nävarna. Sen han återvände till UFC har han bjudit på spektakulära uppvisningar. Han möblerade om Rory MacDonalds ansikte till det orimliga med sina slag och knockade Jake Ellenberger och Matt Brown efter stenhårda knytnävsfester. Med 20 av 27 vinster som slutat i knockout har Lawler statistiken på sin sida.

#3 Dan Henderson

Henderson har levererat en av det som anses vara en av de bästa uppvisningarna innanför buren mot Mauricio Rua under UFC 139 där båda fighters slogs fruktansvärt blodiga. Dan Henderson har knockat Michael Bisping, Renato Sobral, Rafael Cavalcante och sist men inte minst legendaren Fedor Emelianenko i en knockoutsvit mellan 2009 och 2011. Han har avslutat hälften av sina vunna matcher via knockout.

#2 Anthony Johnson

Anthony Johnson kan möjligen vara den hårdast slående fightern i UFC. När Johnson besegrade Glover Teixeira efter 13 sekunder med en serie slag under UFC 202 gick en  rysning genom kroppen som kallas lättviktsdivisionen. Johnson demolerade Phil Davis, sänkte vår egen Alexander “The Mauler” Gustafsson och knockade nästan Daniel Cormier med sina knytnävar. Johnson har vunnit 15 av sina 21 vunna matcher via knockout och har knockat stora namn som Ryan Bader och Jimi Manuwa.

#1 Mark Hunt

Nya Zeeländaren är känd för att knocka sina motståndare och gå sin väg. Han har avslutat Frank Mir, Roy Nelson, som kan ha en av UFCs hårdaste hakor, Antonio Silva och Stefan Struve, med en skoningslös kraft i nävarna som knockar sina motståndare med ett slag. Mark Hunt har, med handen på hjärtat, haft stora problem med tungviktsdivisionens toppskikt och har ett facit på 12-10-1 och är inte den mest mångfacetterade fighter. Men eftersom Mark Hunt har avslutat nio av sina vinster via mycket väl ihågkomna knockouts ger jag Mark Hunt plats som nummer 1.

 

FLER NYHETER

UFC 251: Jorge Masvidal ryktas hoppa in mot Kamaru Usman

Jorge Masvidal ser ur att kliva in för att rädda UFC 251:s main event. UFC:s...

LÄS MER

UFC ‘Fight Island’: Genomgång av “The Maulers”, Jack Hermanssons och Pannie Kianzads matcher

I skrivandes stund står åtta svenska 'fighters' under kontrakt med världens största MMA-organisation, UFC. Tre...

LÄS MER

UFC 251: Gilbert Burns testar positivt för COVID-19 – får ej fightas

Welterviktsmästaren Kamaru Usman var tänkt att möta brassen Gilbert Burns vid kommande helgs UFC 251....

LÄS MER

Khabib Nurmagomedovs far har avlidit

UFC-mästaren i lättvikt Khabib Nurmaogmedovs far Abdulmanap Nurmagomedov har avlidit i sviterna av en hjärtattack...

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

Dustin Poirier: Förlusten mot Conor McGregor förändrade allt för mig

Dustin Poirier har gått igenom många förändringar sedan den snabba förlusten mot Conor McGregor vid...

LÄS MER

Conor McGregor anser att Khabibs pappa bluffade om sin Covid-19 sjukdom

Det har uppstått ännu en tvist mellan Khabib och Conor McGregor. Khabibs kusin Abubakar hånade...

LÄS MER

UFC Dublin ställs in: “Återvänder inom en snar framtid”

Många hade nog redan gett upp hoppet om en UFC-besök till Irland, under sensommaren eller...

LÄS MER

Dana White om Conor McGregors pensionering från sporten

UFC har under de senaste veckorna ställts inför flera svårigheter, kopplade till några av organisationens...

LÄS MER