Exklusivt: Reza Maddog Madadi slutar i UFC – lönen är för dålig

Author: MMABetz

Published: 2017-07-19 00:00

Den svenske MMA-veteranen Reza “Maddog Madadi” kommer inte att tävla i UFC längre. Det kan MMABetz.se exklusivt meddela. Maddog som tävlat i världens största MMA-organisation sedan 2012 berättar i en intervju med MMABetz att han valt att inte förnya sitt kontrakt med UFC då organisationen inte var villiga att höja hans lön efter “Maddogs” senaste match.

– “Jag blev en free agent i min senaste match”, berättar Madadi och fortsätter, “Jag var inte beredd på att skriva på ett nytt kontrakt för samma summa för att fortsätta och de var inte beredda heller på att ändra något eftersom jag tyvärr kommer från en förlust”.

Madadi som gått nio matcher i UFC och besegrat bl.a. den tidigare toppfightern Michael Johnson, berättar att den lön han fick i UFC var väldigt låg. Enligt Madadi finns det andra, mindre organisationer som är villiga att betala mer för en fighter av hans kaliber.

– “Jag är 38 år gammal, har slagits i världstoppen i flera år, ALDRIG blivit avslutad under mina 20 matcher, har 7 matcher i UFC med ett record som är 3-4 men som jag tycker egentligen borde vara 5-2 då jag inte tycker att jag förlorade mot Christiano Marcello eller mot Joaquim Silva. Med tanke på allt detta så tycker jag att summorna man får i UFC som en topp idrottsman är pinsama. Jag väljer hellre gå till en annan organisation där jag kan bli mer uppskattad. Jag tränar dagligen med världsfighters, så jag vet att jag håller måttet, i minst 2-3 år till”.

Allstars-fightern ville inte avslöja exakt hur mycket han fick av UFC, men att det inte var tillräckligt.

– “Inte så mycket som jag ska vara nöjd över tyvärr”.

Madadi understryker att trots sin höga ålder och det faktum att han är far till två unga pojkar så har han inga planer på att lägga handskarna på hyllan.

– “Fighting är mitt liv”, berättar MMA-veteranen och fortsätter, “Jag har fightats hela livet, började med brottning och nu senare MMA. Det är en livstil som jag har anpassat till mitt liv. Så, jag kör på tills jag känner att de yngre pojkarna läxar upp farbrorn, då vet jag att det är dags att sluta”.

Avslutningsvis berättar Madadi att han är nöjd med sin insats under sin sejour i UFC, men att han anser att hans record i organisationen är felaktig. Han tycker att han borde ha två vinster fler, istället för två domslutsförluster som finns i hans record idag.

– “Fightingmässigt ja, resultatmässigt inte alls. Tycker jag verkligen blev bestulen på 2 vinster, den mot Marcello och den mot Silva. Men, det är historia och en annan bättre historia är att jag är den äldste lättviktaren i UFC som lyckats avsluta en motståndare, och det rekordet tog jag i matchen mot Yan Cabral. Men min karriär är inte slut ännu, långtifrån, nu ska vi in och showa i andra galor, helst lite i Asien och andra länder där jag vet att Maddog har en stor fanskara. Så håll öron och ögon öppna för Maddog. Kärlek och respekt”.

Med tanke på att den ryska organisationen ACB MMA växer i Europa så finns det en stor chans att vi får se “Maddog” i den organisationen väldigt snart.
1000 kr Insättningsbonus för sportsbetting – Betsafe Odds

FLER NYHETER

Oro över formen på Nick Diaz följande skuggboxningsvideo

Det finns dem som oroar sig över hur Nick Diaz kommer att prestera i sin...

LÄS MER

UFC 266: Countdown – Alexander Volkanovski vs. Brian Ortega

Vi närmar oss UFC 266 där vi natten till söndag bjuds på tre femrondare mellan...

LÄS MER

UFC 266: Nick Diaz och Robbie Lawler tävlar i mellanvikt

Den stundande UFC-galan nu till helgen har sett en ändring i viktklasser. Welterviktskampen mellan den...

LÄS MER

Bellator-fightern Dillon Danis arresterad i New Jersey

Den 28-årige Bellator-fightern Dillon Danis har blivit arresterad i staten New Jersey följande aggressivt beteende....

LÄS MER
More News

RELATERADE ARTIKLAR

Reza Maddog Madadis nya satsning efter UFC – hjälpa Stockholms hemlösa pensionärer

Den forne svenske UFC-fightern Reza Maddog Madadi meddelade i slutet av majmånad att han lägger...

LÄS MER

Reza “Maddog” Madadis galna reportage från Allstars inför Conor vs Khabib

Till helgen stundar en av årets absoluta höjdpunkter vad gäller MMA-galor, nämligen UFC 229 i...

LÄS MER

Reza “Maddog” Madadis GALNA reportage från Allstars inför UFC 226

Till helgen stundar en av årets absoluta höjdpunkter vad gäller MMA-galor, nämligen UFC 226 i...

LÄS MER

ACB 88: Se Frantz Slioas dominata vinst i Australien här

Allstars fightern och förre detta TUF deltagaren Frantz Slioa väntar på sin förtjänade UFC debut....

LÄS MER