UFC 225: Robert Whittaker vinner ett krig mot Yoel Romero

Författare: MMABetz

Publicerad: 2018-06-10 00:00

Det fanns 2 frågor inför UFC 225 och  matchen mellan Robert Whittaker (20-4) och Yoel Romero (13-3). Skulle Whittaker vara i samma form som innan sin skada som höll honom borta 1 år och hur skulle Romero se ut efter viktminsknings problemen igår?

Direkt i första ronden så visade oddsfavoriten (1.40) Robert Whittaker upp sig, började med samma frontkicks mot knät som Romero (2.85) använde senast när han skadade honom, han förde matchen mot en avvaktande Romero.

I den andra ronden så får Whittaker in en vänsterjabb som träffar Romeros högra öga som sväller upp ordentligt, något som cut-mannen får jobba på ordentligt i rondpausen.

Tredje ronden börjar som ett fyrverkeri då Romero träffar Whittaker stenhårt som går ner och det får Romero att explodera i slag mot Whittaker som gör allt för att få lite andrum. Och ronden fortsätter på samma vis, bägge fighters träffar med stenhårda slag i en rond som får ses som årets absolut bästa rond med vilda slagserier åt bägge håll.

Fjärde ronden börjar med stående ovationer från publiken som är helt i extas över föregående rond. Whittaker har hunnit samla sig och går till attack igen med precisa stenhårda slag mot en trött Romero som ”räddas” av en pungspark från Whittaker som ger Romero en stund vila så han kan återhämta sig. I slutet av ronden så får Romero återigen in en stenhård vänsterkrok som får Whittaker helt ur balans men hinner inte avsluta innan gongongen går.

Återigen är då dessa herrar i den femte ronden mot varandra och de fortsätter den som de slutade den föregående ronden där Romero får in en ytterligare stenhård vänsterkrok som saktar ner Whittaker och ger ytterligare fart på Romero som forsätter och slå tills han träffar Whittaker igen och får ner han på marken där han fortsätter att bombardera med slag. Whittaker är helt desorienterad känns det som och Romero som inte är känd för sin uthållighet, speciellt i den femte ronden, dominerar honom helt och hållet.

Matchen vinns på delat domslut av Robert Whittaker med siffrorna 48-47, 47-48, 48-7.

Det här är en match ni måste se om ni missade den, ett krig mellan de riktigt grymma fighters!